Storsjøen rundt, Rendalen

Annonse

Om turen

Dette er en lang tur, men egentlig lett-tråkket. Du må nok regne med det meste av en dag. Du kan sykle begge retninger, men vi anbefaler å starte på Åkrestrømmen og sykle Rv 30 langs vestsida av Storsjøen først. Den tyngste motbakken får du da på asfaltveg opp Burudalen, og den fineste utsikten får du ned igjen mot Løsset.

Etter at du har tråkket opp Burudalen, kommer du til "Dronningen", ei fredet furu som har krone formet som en kuppel. Rett etter tar du av vegen mot Lia Gård. Lia Gård er et retreatsenter ( www.liagard.no ). Etter ca. 2.5 km fra Rv 30 tar du til høyre. Etter 1.5 km til passerer du Rangkløvhammeren naturreservat. Dette er et barskogområde som har et særlig rikt dyre- og planteliv. Her er det veldig kalkrikt, og du finner bl.a. orkideen Mari Gullsko.

Et annet sted her har navnet Pintanti. Det vitner om at det har vært finsk bosetting her.

I sørenden av Storsjøen passerer du Rena elv ved Løsset, og tar østsida tilbake til Åkrestrømmen på Fv 215. Det ligger en veldig fin rasteplass med en severdighet langs vegen her på østsiden. Severdigheten er Norges 3. største frittstående stein.

Storsjøen er over 300 m djup, og kan være svært urolig og dyster. Imidlertid er det mange fine stemninger her på ulike årstider når det er fint vær.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Anbefalt startsted er Åkrestrømmen.

Adkomst med kollektivtransport

Ta sykkel med på toget til Koppang stasjon. Denne sykkelruta kan du starte på Rv 30 (veien mot Rendalen) skiltet Lia gård, noen km fra Koppang..
Annonse