Helgetur langs Lysefjorden: Flørli - Langavatn - Kjerag

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Ekstra krevende
 • Lengde og varighet
  30,1 km
  2 dager
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Jun - okt

Lysefjorden er et mektig skue der den bukter seg dypt gjennom landskapet omgitt av stupbratte fjellvegger. Denne turen tar deg langs fjorden på sørsiden, over Kjerag og videre ut med utsikt til den berømte Preikestolen på andre siden av fjorden.

Lysebotn - Kjerag - Langavatn - Flørli

Dag 1: Fra parkeringsplass ved Øygardstølen går stien bratt opp svaberg, over fjellryggen og ned i Litle Storedalen. Stien går inn dalen og over en ny fjellrygg til Storedalen. Ettr å ha besøkt Kjerag Bolten og Nesatindane er Stidelet videre like ved nedgangen til Kløft som går ned til Kjerag Bolten. Du går over topp 1084 og ned på svaberg ned til dal Ved et lite tunnelinntak ca 900 moh er det veidele mot Kjerag. her har du to valg videe til Kjerag ta første til venstre opp på topp 1143 moh Varmekrokheie. Alt 2 gå litt videre. Dalen følges til et stykke forbi vannskillet hvor ruten svinger mot sørøst og fortsetter i kupert, snaut høyfjellsterreng før det bærer ned til hytta ved Langavatnet. Ca 6-7 timer, 15 km.

Dag 2: I vestlig retning gjennom kupert og nakent høyfjellsterreng til stidele til Kjerag. Videre vestover langs Låtervikvatnet og det mektige morenelandskapet. I kupert høyfjellterreng over Skansen og nord av Kvernafjellet til Ternefjellet hvor du kan velge mellom å gå merket løype eller ta mot de 4444 trinnene (ikkje gå ned dem) Følg den merkede Rallarstien til Flørlistølen og der etter ned til Flørlibygda og turistshytta. Ca. 10-12 timer, 21 km. I Flørli bør du ta deg tid til en rundtur i det nedlagte kraftverksamfunnet.

Husk legg inn god tid på denne turen. Været endrer seg raskt i dette område

Se også: 360 graders panoramavisning fra Lysefjorden og Kjerag (virtualnorge.com)

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Båt fra Stavanger eller buss eller bil via Sirdal til Lysebotn. Fra Flørli båt tilbake til Lysebotn eller Lauvvik og Stavanger. Det er også mulig å krysse fjorden til Bratteli og gå til Preikestolen fjellstue.

Adkomst med kollektivtransport

Båt fra Stavanger eller buss eller bil via Sirdal til Lysebotn. Fra Flørli båt tilbake til Lysebotn eller Lauvvik og Stavanger. Det er også mulig å krysse fjorden til Bratteli og gå til Preikestolen fjellstue.
Annonse