Glommalangs fra Rånåsfoss til Bingsfoss

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  7,4 km
  2 timer
  Turen går tur/retur samme vei
 • Sesong
  Hele året

Ved Rånåsfoss bru, ei hengebru fra 1927, er det godt med parkeringsplasser. Derfra går en vei forbi Rånåsfoss kraftstasjon og ned til en plen hvor det er enda flere parkeringsplasser. Fra denne plenen går en sti langs med Glomma til Bingsfoss som ligger ved Sørumsand. Første del av turen går stien over svaberg langs med Glomma og i spredt løvskog langs med jordbruksarealene.

Rett før man kommer til Blakersundet, som ligger rett på andre siden av Glomma i forhold til Blaker, står en gapahuk ved elvekanten hvor man kan ta en liten rast. Flere steder langs stien er det satt ut krakker. Etter å ha passert Blakersundet, kommer man til ei skikkelig diger bjørk som nok er ett par hundre år gammel og som måler mer enn tre meter i omkrets. Det står et skilt der med forklaring og en krakk til å hvile på.

Mot slutten av turen krysser stien små ravinedaler over mindre bruer langs med Glomma og inn i en granskog før den ender ved Bingsfoss kraftstasjon som ligger ved Sørumsand.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Etter å ha kjørt Borgenveien, er det en avkjøring på vestsiden av Glomma ved Rånåsfoss. Der er det godt med avgiftsfrie parkeringsplasser.

Adkomst med offentlig transport

Ja
Annonse