Fjordruta på Nordmøre - fra fly til fjord og fjell

Publisert av: Kristiansund og Nordmøre Turistforening

Fjordruta på Nordmøre - fra fly til fjord og fjell

Fjordruta starter ved terminalen på flyplassen utenfor Kristiansund, og strekker seg 15 mil rundt Vinjefjorden til Halsa på Nordmøre. Her kan du oppleve alt - både fjell og fjord, skog og sjø, gratis fiske i alle vann, fantastisk utsikt hele veien, flotte selvbetjente hytter, toppturer og korte dagsmasjer.

Fra flyplassen følger du merkingen som fører deg til Seivika fergekai. Herfra tar du ferga over til Tømmervåg på øya Tustna, før du fortsetter videre på rutenettet som går gjennom 6 kommuner og innom 13 romslige og velutstyrte hytter

Har du tid kan du gå hele ruta, men du kan fint starte og avslutte andre steder for å oppleve en smakebit av dette fantastiske hytte-og rutenettet som Kristiansund og Nordmøre Turistforening har bygget opp. Mange av hyttene er lett tilgjengelige fra vei, noe som også gjør det enkelt å reise med buss.

De fleste turene mellom hyttene egner seg godt for familier med barn, og det varierte terrenget, med sjø, elver og vann er spennende og innbydende for barn som setter pris på naturopplevelser.

På Imarbu kan du utfolde deg i kajakker og robåter som er til låns, og flere steder er det også gode fiskemuligheter. Har du ikke egen fiskestang kan du leie dette på Trollstua, Gullsteinvollen, Rovangen, Storfiskhytta, Storlisetra, Grytbakksetra, Hermannhytta, Hardbakkhytta, Tverrlihytta og Jutulbu.

Fjordruta er knyttet sammen med rutenettet i Trollheimen.

Slik bruker du hyttene på Fjordruta:
Hyttene på Fjordruta er selvbetjente. Det innebærer at de er utstyrt for matlaging og overnatting; i tillegg finner du det du trenger av mat på hytta, bortsett fra ferskvarer.

Åpningstider:
Hyttene er tilgjengelige for bruk hele året. Trollstua, Gullsteinvollen, Imarbu og Nersetra er låst med DNT-nøkkel, de øvrige hyttene er ulåste. Nøkkel kan kjøpes fra Kristiansund og Nordmøre Turistforening på telefon 71 67 69 37.

Overnatting:
Ta med sovepose eller lakenpose, hyttene er fullt utstyrt ellers med dyner og puter.

Betaling på hyttene:
På alle hyttene finner du en betalingsfullmakt, som du kan benytte til betaling for mat og opphold. Husk bankkort. Du kan også betale i egen konvolutt med kontanter.

Renhold:
På hyttene finner du alt du trenger for å sette hytta i den stand du selv ønsker å finne den.

Ønsker du mer informasjon om Fjordruta og de enkelte hyttene og rutene, kontakt Kristiansund og Nordmøre Turistforening: www.kntur.no

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Buss/fly til Kristiansund, ferge over til Tustna. Se rutetider på www.fjord1.no

Kristiansund og Nordmøre Turistforening