SignaTUR Fjordruta på Nordmøre

Legg til huskeliste
Annonse

Minst én gang i livet bør du unne deg en SignaTUR. SignaTUR er en samling av Norges ypperste langturer – nøye utvalgt, kvalitetssikret og varmt anbefalt av DNT. Rutene er skiltet og går langs Turistforeningens T- merkede stier.

SignaTUR Fjordruta på Nordmøre

Fjordruta starter ved Kvernberget lufthavn utenfor Kristiansund, og strekker seg 150 kilometer rundt Vinjefjorden til Halsa på Nordmøre. Her kan du oppleve alt - både fjell og fjord, skog og sjø, flotte fiskevann, fantastisk utsikt, flotte selvbetjente hytter, toppturer og korte dagsmasjer. Fra flyplassen følger du merkingen som fører deg til Seivika fergekai. Herfra tar du ferga over til Tømmervåg på øya Tustna, før du fortsetter videre på rutenettet som går gjennom 5 kommuner og innom 12 romslige og velutstyrte hytter Har du tid kan du gå hele ruta, men du kan fint starte og avslutte andre steder for å oppleve en smakebit av dette fantastiske hytte-og rutenettet som Kristiansund og Nordmøre Turistforening har bygget opp. Mange av hyttene er lett tilgjengelige fra vei, noe som også gjør det enkelt å reise med buss. De fleste turene mellom hyttene egner seg godt for familier med barn, og det varierte terrenget, med sjø, elver og vann er spennende og innbydende for barn som setter pris på naturopplevelser.

Fjordruta er ofte tidlig snøfri, så fottursesongen her er lang. Den starter gjerne i april og varer til ut oktober. For indre del av ruta er det også flotte forhold for skiturer om vinteren. Her er stabile forhold til mars/april.

Første hytte er Trollstua, dette er en skogshytte som ligger nær et vann. Her er det naust med kanoer og robåt til disposisjon. Sett gjerne fiskegarn for å sikre en god middag. På Imarbu kan du utfolde deg i robåter som er til låns, Imarbu ligger nede ved sjøen og i naustet finner du også utstyr for krabbefiske og annet. Det er gode fiskemuligheter i nærheten av mange av hyttene, og har du ikke egen fiskestang kan du leie dette på mange av hyttene.

Flere av hyttene ligger også i områder som har flotte dagsturmuligheter, og det er også mulig å lage helgeturer som rundtur hvor man er innom et par hytter. Fjordruta er knyttet sammen med rutenettet i Trollheimen via hyttene Hermannhytta og Sætersetra. Alle hyttene på Fjordruta er selvbetjente. Det innebærer at de er utstyrt for matlaging og overnatting, i tillegg finner du det du trenger av mat på hytta, bortsett fra ferskvarer. For overnattingen trenger du å ta med lakenpose, sengesett eller sovepose. Det er dyner og puter på hyttene. Hyttene er tilgjengelige for bruk hele året. Trollstua, Gullsteinvollen, Imarbu og Nersetra er låst med DNT-nøkkel, de øvrige hyttene er ulåste. Nøkkelen kan skaffes hos KNT sitt kontor i Kristiansund, DNTs nettbutikk eller på andre DNT kontor rundt om i landet. Oppholdet betales enklest ved bruk av betalingsfullmakt, denne benyttes til betaling for både mat og opphold. Husk å ta med kredittkortopplysninger. Om du heller vil betale med kontanter er dette også mulig, men vi foretrekker engangsfullmakt for å ha minst mulig kontanter liggende på hyttene. Ønsker du mer informasjon om Fjordruta og de enkelte hyttene og rutene, kontakt Kristiansund og Nordmøre Turistforening, eller se vår hjemmeside www.kntur.no.

Hyttene du besøker på Fjordruta er (fra Kristiansund): Trollstua, Gullsteinvollen, Imarbu, Nersetra, Rovangen, Storfiskhytta, Sollia, Storlisetra, Grytbakksetra, Hardbakkhytta, Tverrlihytta og Jutulbu.

Adkomst med egen bil

Buss/fly til Kristiansund, ferge over til Tustna. Se rutetider på www.fjord1.no

Adkomst med kollektivtransport

Kollektivtransport som kommer til Kristiansund er: fly (Kvernberget lufthavn), buss, hurtigbåt (fra Trondheim) og hurtigruten.
Annonse