Viste - Tungenes

Publisert av: Stavanger Turistforening
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  11,6 km
 • Sesong
  Hele året

Se havet fra Randaberg
Turen starter ved Viste strandhotell som kan skilte med en fin liten sandstrand. Vestover fra hotellet kan du glede deg over et flott kulturlandskap på den ene siden av veien og stranden og sjøen på den andre siden. Underveis er det vel verd å ta en avstikker opp til bygdemuseet Vistnestunet, som er et jærhus med komplett gårdsmiljø fra 1870-årene.

På turen vil du oppleve Randaberg sin historie fra en nær og fjern fortid. Du passerer Vistneset med fyrlykta, Grøderøysa, små idylliske båthavner med godt bevarte naust, samt festningsverk fra krigens dager. Sandestranden er en offentlig tilrettelagt sandstrand hvor det kan være fristende med en badepause på fine sommerdager. Turen ender på Tungenes (Stavangerhalvøyas nordligste punkt) hvor du kan besøke fyrmuseet og Sørreimesamlingen.

VIKTIG INFORMASJON rundt fredningsområdet ut mot Børaunen! Vi jobber med å legge ruten utenom selve fredningsområde, og ber dere være ekstra varsomme i dette området. Her gjelder verneform for F= Fuglefredningsområde og P= Plantelivsfredning. Les mer her:

https://www.fylkesmannen.no/globalassets/fm-rogaland/dokument-fmro/miljo/brosjyrer-og-rettleiarar/vatmarksbrosj-nett.pdf

Parkering: Viste strandhotell, Vistnestunet, Sandestranden og Tungenes.

Umerket sti. Turveier, kulturbeite, svaberg og sandstrand.

Lengde: ca. 15 km en vei. Turen kan deles opp.

Severdigheter: Vistnestunet, Grøderøysa og Tungenes fyr.

Bademuligheter: Vistestranden og Sandestranden.

Kart: Stavanger og Nord-Jæren. Turkart 1: 25 000

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Egen transport eller ulike busser.

Adkomst med offentlig transport

Gode bussforbindelser fra Stavanger. Rutetider www.kolumbus.no eller ruteinfo 177.
Annonse