Josten på langs

Publisert av: DNT Oslo og Omegn
Annonse

Om turen

Selveste Klassikeren blant vårskiturer, men også mulig å gjennomføre på beina om sommeren! Turen er skitur, topptur, bretur, telttur og langtur i ett og starter innerst i Jostedalen ved Fåbergstølen. Her i fra gjør vi unna 800 høydemeter før vi kommer inn på det snødekte breplatået. Videre kan man legge ruta via Kjenndalskruna-Høgste Breakulen-Ramnane-Bings gryte-Flatbrehytta-Fjærland.

Det er vanlig å overnatte i telt ved Fåbergstølen første natta, for så å ligge to netter oppe på selve breen. Siste natt kan man ta på Flatbrehytta, eller gå rett ned til Fjærland.

Husk at dette er en bretur, noe som betyr at dere må ha med tau og minst en som er kvalifisert til å lede på bre. I tillegg må hver enkelt ha med personlig breutstyr: Sitte- og brystsele, innbindingsslynge, to kortslynger, en vanlig karabinere og en skrukarabin.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Til Fåbergstølen innerst i Jostedalen er det vrient å komme seg kollektivt. Valget står mellom buss inn Jostedalen og taxi det siste stykket eller å kjøre inn en bil som du henter igjen etter turen.

Fra Fjærland har du gode kollektive muligheter.
Annonse

Publisert av

DNT Oslo og Omegn