Fra Fetsund til Nystua Skårer

Publisert av: Øysteins turside
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  4,8 km
  1 time
  En vei
 • Sesong
  Hele året

Denne turen går langs Faldalsveien fra Fetsund jernbanestasjon til Nystua Skårer og litt forbi. Faldalsveien går i et jordbrukslandskap med flere gårder. De fleste gårdsbrukene har Falsdalsveien over gårdstunet eller rett ved siden av. Den første man kommer til er Tveter som er et gardstun langs veien, den neste som ligger rett ved veien er Holt. De innerste gårdene langs Faldalsveien heter Skårer og den aller innerste i Faldalsveien som forøvrig er en blindvei, er Nystua Skårer. Den er eiet av Frelsesarmeen og kalles for Håpets dør og er et sted for rusavhengige, som får mulighet til å rett opp i livene sine.

Etter å ha passert Nystua Skårer, kommer man til en liten parkeringsplass som er utgangspunket for Taterstigen, en sti som går langs Glomma til Mellomhammeren, den midterste av de tre Hammerengårdene på Sørumsiden. Derfra kan man gå videre til Bingsfoss og Rånåsfoss, eller følge Hammerenveien til Bingenveien og videre til Sørum kirke og Lørenfallet.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Faldalsveien er bilvei og kan kjøres helt til enden. Det er en liten parkeringsplass der med plass til noen få biler. Det er ikke avgiftsparkering der.

Adkomst med offentlig transport

Fetsund jernbanestasjon ligger langs med Kongsvingerbanen og har flere avganger daglig.
Annonse

Publisert av

Øysteins turside