Kulturminneløypa på Kommersøya

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  2,4 km
  4 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Apr - okt
Kulturminneløypa er laget av Holmestrand og Sande kommuner og Vestfoldmuseene. Den viser den viktigste aktiviteten på øy gjennom historien siden 1600 tallet. Løypa er merket og kulturminnene skiltet. se mer på hjemmesiden www.kommersoya.no

Kommersøya ble vernet som naturreservat i 2006 fordi den har en helt spessiell geologi og et særpreget plante og dyreliv. Øya har har fossilførende kambrosilurbergarter dannet for 570-400 millioner år siden, midt inne i det mye yngre Oslofeltet med vulkanske bergarter. Det vil si at f.eks. Holmestrandsfjellet er 290 milioner år yngre en øyene i Holmestrandsfjorden. Kambrosilurbergarter gir kalkrik grunn. Her trives mange spesielle arter som Barlind, sjeldene orkideer og sopp. Det er også funnet rik fauna av insekter og edderkopper. Hekkende fugl på øya teller hele 50 arter!

Sammen med flotte bade og rekreasjonsområder er dette en helt spesiell øy i Oslofjorden som er verdt et besøk.
Se deg rundt, og oppdag den spennede verden som er helt unik for Kommersøya.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

For å komme til øya må du ha tilgang til båt eller kajakk. Flotte ankringsmuligheter rundt hele øya. Men lettes er det nok å legge til i "Fantebukta" lengst nord på øya. Her starter også Kulturminneløypa.
Annonse