Bjønnåsen i Rælingen - topptur med utsikt

Publisert av: DNT Oslo og Omegn
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  3,8 km
  1 dag
  En vei
 • Sesong
  Mai - nov
Dette er turen for de som vil til topps! Bjønnåsen går for å ha Østmarkas beste utsikt. Her er du nesten 400 meter over havet.

Start fra parkeringsplassen ved Marikollen og ta skiløype eller fotturrute sørover til dere kommer til stiskillet hvor blåmerket sti tar av opp til Bjønnåsen. Her må dere regne med å streve litt i oppoverbakkene. Å spise matpakka på Bjønnåsen er verdt strevet. På toppen er det satt ut fine rasteplassbord. En retningsviser peker ut topper og steder som er å se rundt dere.

Det er mange som har vært på denne toppen før dere. Bjønnåsen har nemlig fått navnet sitt fordi det lusket bjørner rundt i skogen her. Under 2. verdenskrig feiret motstandsfolk hemmelig 17. mai oppe på toppen. Huset uten vinduer tilhører Forsvaret. I gamle dager ble toppen brukt til vardetenning når fienden truet. Den varden som står på Bjønnåsen i dag, er en milleniumsvarde som ble bygd i 1999. Innmurt i varden er et skrin med tegninger og tekster laget av barn fra distriktet. Det er spennende å tenke på hvem som en dag kommer til å finne skrinet i varden!

Kanskje blir dere inspirert til å skrive en historie fra fortiden eller fremtiden? På vei tilbake får dere lønn for strevet med alle motbakkene, turen ned til Marikollen er svært lett.

FAKTA:
Hvor: Østmarka. Rælingen kommune
Turlengde: Ca 3,5 km.
Terreng: Kupert
Tips: Hva med en kveldstur? Ta med lommelykt. Tenn bål. Se på stjernene. Lek mørkegjemsel!

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Kollektivtransport: Tog til Lørenskog stasjon. Buss 362 videre til Marikollen.  Med bil: Ta av fra E6 ved Karihaugen mot Lillestrøm. Følg skilting fra Lillestrøm mot Fjerdingby og Marikollen. P-plass ved Marikollen.
Annonse

Publisert av

DNT Oslo og Omegn