Bjønnåsen i Rælingen - Topptur med utsikt

Legg til huskeliste
Annonse
  • Middels krevende fottur
  • 3,8 km
  • 1 t
  • Turen går én vei, fra A-B
  • 265 høydemeter totalt
  • Sesong: Mai - nov

Dette er turen for de som vil til topps! Bjønnåsen går for å ha Østmarkas beste utsikt. Her er du nesten 400 meter over havet.

RUTEBESKRIVELSE:
Start fra parkeringsplassen ved Marikollen og ta skiløype eller fotturrute sørover til dere kommer til stiskillet hvor blåmerket sti tar av opp til Bjønnåsen. Her må dere regne med å streve litt i oppoverbakkene. Å spise matpakka på Bjønnåsen er verdt strevet. På toppen er det satt ut fine rasteplassbord. En retningsviser peker ut topper og steder som er å se rundt dere.

Det er mange som har vært på denne toppen før dere. Bjønnåsen har nemlig fått navnet sitt fordi det lusket bjørner rundt i skogen her. Under 2. verdenskrig feiret motstandsfolk hemmelig 17. mai oppe på toppen. Huset uten vinduer tilhører Forsvaret. I gamle dager ble toppen brukt til vardetenning når fienden truet. Den varden som står på Bjønnåsen i dag, er en milleniumsvarde som ble bygd i 1999. Innmurt i varden er et skrin med tegninger og tekster laget av barn fra distriktet. Det er spennende å tenke på hvem som en dag kommer til å finne skrinet i varden!

Kanskje blir dere inspirert til å skrive en historie fra fortiden eller fremtiden? På vei tilbake får dere lønn for strevet med alle motbakkene, turen ned til Marikollen er svært lett.

FAKTA:
Hvor: Østmarka. Rælingen kommune
Turlengde: Ca 3,5 km.
Terreng: Kupert
Tips: Hva med en kveldstur? Ta med lommelykt. Tenn bål. Se på stjernene. Lek mørkegjemsel!

Adkomst med egen bil

Kollektivtransport: Tog til Lørenskog stasjon. Buss 362 videre til Marikollen.  Med bil: Ta av fra E6 ved Karihaugen mot Lillestrøm. Følg skilting fra Lillestrøm mot Fjerdingby og Marikollen. P-plass ved Marikollen.
Annonse