Oftenåsen

Legg til huskeliste
Annonse
  • Enkel fottur
  • 5,1 km
  • 2 t
  • Rundtur
  • 283 høydemeter totalt
  • Sesong: Hele året
Trollstien opp - Ainnervein ned?

Oftenåsen med peilehytta er et naturlig utfartsted i Steinkjer. På toppen ligger Peilehytta med servering (søndager 11-15) og det er fantastisk utsikt over Steinkjer by, fjorden, Ogndalen og sørover mot Leksdalsvatnet og med Hermannssnasa tronende i bakgrunnen.

Det er et rikt stinett rundt åsen, og disse er godt merket og opparbeidet. Det er i hvoedsak to stier opp til Peilehytta; Tranaleia og Ainnervein, begge har start ved Skotvoldgruva hvor det er parkeringsplass.

Det er flere ruter mot toppen, men denne turen viser de to vanligste:
- Trollstien (tidl Tranaleia) går på framsida av åsen og er den mest populære og bratteste. Her er det plassert ut masse skulpturer av trol og andre eventyrfirgurer som gjør turen til en opplevelse for store og små!
- Ainnervein går på baksiden og er noe slakere.

Vel fremme på toppen bør turen bort til senderen også tas med, kun et par hundre meter ekstra og enda mer utsikt nordover.

Stien er bratt, men ikke spesielt lang, ingen spesielle ferdigheter nødvendig. Joggesko kan fint brukes.

Adkomst med egen bil

Hovedadkomst til Oftenåsen er parkeringa på Skotvoldgruva. Skotvoldgruva ligger innenfor Trana gård i Steinkjer. 

For å komme til parkeringa fra Steinkjer sentrum tar du av fra Kongens gate på riksveg 762 mot Ogndal. Etter ca 400 meter tar du, i en krapp sving, til høyre inn Otto Sverdrups veg. 

Følg denne helt til den går over i Tranaskogvegen. Fortsett deretter rett frem forbi boligfeltene til du får parkeringen på høyre hånd.

Gratis parkering.

Annonse