Oftenåsen

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  5,1 km
  2 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året
Trollstien opp - Ainnervein ned?

Oftenåsen med peilehytta er et naturlig utfartsted i Steinkjer. På toppen ligger Peilehytta med servering (søndager 11-15) og det er fantastisk utsikt over Steinkjer by, fjorden, Ogndalen og sørover mot Leksdalsvatnet og med Hermannssnasa tronende i bakgrunnen.

Det er et rikt stinett rundt åsen, og disse er godt merket og opparbeidet. Det er i hvoedsak to stier opp til Peilehytta; Tranaleia og Ainnervein, begge har start ved Skotvoldgruva hvor det er parkeringsplass.

Det er flere ruter mot toppen, men denne turen viser de to vanligste:
- Trollstien (tidl Tranaleia) går på framsida av åsen og er den mest populære og bratteste. Her er det plassert ut masse skulpturer av trol og andre eventyrfirgurer som gjør turen til en opplevelse for store og små!
- Ainnervein går på baksiden og er noe slakere.

Vel fremme på toppen bør turen bort til senderen også tas med, kun et par hundre meter ekstra og enda mer utsikt nordover.

Stien er bratt, men ikke spesielt lang, ingen spesielle ferdigheter nødvendig. Joggesko kan fint brukes.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Hovedadkomst til Oftenåsen er Skotvoldgruva som ligger innenfor Trana gård i Steinkjer. For å komme til parkeringen fra Steinkjer sentrum tar du av riksveg 762 mot Ogndal fra Kongensgate.
Ta deretter til høyre inn Otto Sverdrups veg (midt i en krapp sving). Følg denne som går over i Tranaskogvegen. Fortsett rett frem forbi boligfeltene til du får parkeringen på høyre hånd.
Annonse