Borestranden - Reve havn

Publisert av: Stavanger Turistforening
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  4,2 km
 • Sesong
  Hele året

Norges fineste strand?
Jærstrendene er 100 km lange, men ingen steder er det finere strand enn på Bore. Borestranda er lang, brei og kritthvit. Og på innsiden vernes den av et flott, brett og høyt dynebelte. Mektige bølger slår mot stranda, og i stormens vrede kan store deler av stranda bli slukt av havet. Men snart kommer snillere bølger og legger sanden tilbake. Her kan du vandre sørover mot Reve havn til alle årstider. Opplevelsene står i kø.

Vår tur starter i nordre enden ved utløpet av Figgjoelva. Stedet er populært blant laksefiskere, og de har fått sin egen, inngjerdet hytte hvor turgåere høflig blir bedt om å gå rundt. Vi krysser Figgjoelva på ei flott hengebru, før vi vel nede på stranden vender nesen sørover. Så er det bare å nyte naturens under – havblikkets solglitter, bølgenes krefter, lysets skiftninger! Borestranda er et yndet sted for surfere, og innenfor dynene har Klepp kommune bygget sitt første hotell, et surfehotell tegnet av det anerkjente arkitektfirmaet Helen & Hard. Vel verd en avstikker.

Ved enden av sandstranda ser vi ut mot noen små holmer og skjær. Yrende fugleliv omkranser Litle og Store Fuglingen. Vi balanserer mellom rullesteinstrand og gressbakker i Moldvika før vi er framme i båthavna på Reve.

Parkering: Parkeringsplass på Elvenes eller ved Sele havn.

Lengde: Umerket. Sandstrand og steinstrand. Lengde 5 km en vei.

Kart: Norgesserien Stavanger 1: 50 000.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Egen transport. Kjør rv.44 og fv.510. Sving av på Selevegen mot Sele havn.
Annonse