Skauen til Abbortjern, Tretysjøhytta og Svarttjern.

Publisert av: Øysteins turside
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  9,5 km
 • Sesong
  Hele året

Skogsturen begynner ved den gamle husmannsplassen Skauen ved Hvalstjern. Derfra følger den lysløypa et stykke før stien opp til Abbortjern går inn i skogen. Stien er godt brukt og bred og fin. Ved Abbortjern er det en demning og en plakat som forteller at man må ha fiskekort for å fiske der. Etter å ha passert Abbortjern går stien i et lett terreng forbi myrer og her og der ligger store steiner/flyttblokker som isen etter siste istid slapp fra seg da den trakk seg tilbake.

Det går en skogsvei innover i skogen og denne følges et lite stykke før det bærer ut i terrenget igjen. Nå er det stien til Tretysjøhytta, som skal følges. Hytta er ei skihytte vinterstid når det er snø i skogen og oppkjørte skiløyper. Fra Tretysjøhytta går stien ned til Breimåsan og på stier, langs skogsveier og i terrenget utenfor sti går turen til Svarttjern. Der er det stor krakk man kan sitte på og titte utover Svarttjernet. Turen går langs med tjernet til ei lita bru, opp en trapp og tilbake til Skauen langs med den merkede stien Hvalseterrunden.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Fylkesvei 170/Kompveien følges fra Fetsund til den skiltede avkjøreningen til Fet idrettsanlegg. Rett før Skauen er det en stor avgiftsfri pakeringsplass.

Adkomst med offentlig transport

Buss går mellom Lillestrøm bussterminal og Aurskog/Bjørkelangen flere ganger om dagen.
Annonse

Publisert av

Øysteins turside