Rundtur på ski sør i Jotunheimen

Legg til huskeliste
Annonse

Denne rundturen tar deg gjennom det storslåtte fjellandskapet sør i Jotunheimen. Fra Tyin til Tomashelleren og videre gjennom variert terreng, tilbys en unik mulighet til å utforske dette vakre området på ski. Sesongen strekker seg fra februar til april, og turen passer for de som søker et vintereventyr i vakre Jotunheimen.

Dag 1 Tyin - Tomashelleren

Avstand: 24 km

Turen østover fra Tyin til Tomashelleren gir deg en flott opplevelse i den sørlige delen av fjellområdet. Terrenget er relativt lettgått, en lettere variant enn i de mer sentrale delene av Jotunheimen. Fra Tyin går du langs kvistet rute østover inn i fjellmassivet til Tomashelleren, en flott hytte som ligger høyt og fritt med vidt utsyn til toppene rundt. 

Se rutebeskrivelse og kvistedatoer 

Dag 2 Tomashelleren - Yksendalsbu

Avstand: 11 km

Neste dag går turen nordover og ned til Yksendalsbu, en koselig gammel seter med sjel. Turen hit er tolv kilometer i lett terreng, så vel framme på hytta har du tid til å utforske turmulighetene rundt. 

Se rutebeskrivelse og kvistedatoer 

Dag 3 Yksendalsbu - Fondsbu/Tyin

Avstand: 22 km

Turen går videre til Fondsbu ved Eidsbugarden. Den betjente hytta er kjent for god mat og trivelig atmosfære. Herfra kommer du deg tilbake til Tyin på ski eller med beltebil. Hvis du vil korte ned turen kan du følge kvisteruta fra Yksendalsbu tilbake til Tyin.

Se rutebeskrivelse og kvistedatoer 

Adkomst med egen bil

Både buss eller bil tar deg til Tyinområdet der denne turen starter.

Adkomst med kollektivtransport

Valdresekspressen 160 til/fra Tyin

Annonse