Kobbavågen til Storhaugen på øya Geitanger

Legg til huskeliste
Annonse
  • Enkel fottur
  • 0,9 km
  • 30 min
  • Turen går én vei, fra A-B
  • 64 høydemeter totalt
  • Sesong: Hele året
Kobbavågen, på den idylliske øya i Geitanger i Fjell kommune, er et gammelt handelsted og sildemottak. I dag brukes stedet av båtfolk sommerstid. Stedet tilbyr servering og har god båthavn med strøm og vann. Det er også mulig å slå opp telt i området.

Fra Kobbavågen går du nordover på øyas eneste og bilfrie veg. Først kommer du til Hanavågen hvor rutebåtkaien ligger. Det er daglige båtruter til Knappskog på Sotra. En båtrute tidlig på morgenen, og en om ettermiddagen.

Videre går du forbi den lune havnen på Geitanger, Keilo. Herfra begynner en bakke forbi de gamle gårdene på øyen. Er du heldig treffer du på en flokk med villsau som beiter på øyen.

På toppen av bakken ser du et vann i nord-østlige retning. Her slutter også vegen og du må fortsette på stien gjennom en grind. Rett etter grinda tar du til venstre opp mot Storhaugen hvor en storslått utsikt venter som premie.

På Storhaugen vil du finne merker etter bålbrenning, Det er ikke utenkelig at stedet er benyttet til vardebrenning tilbake i tid. Haugen har en sentral plassering midt i Hjeltefjorden med utsyn inn til Bergen og Byfjellene og nordover i Hjeltefjorden til Øygarden og Askøy. Vardene i Norge tjente i gammel tid som signalposter for å advare om at fienden var på vei.

Adkomst med egen bil

For å komme til den bilfrie øya Geitanger i Fjell kommune må du ta båt. Du kan også komme hit med kajakk. Det går rute-og taxibåt fra Knappskog på Sotra til øyen. Fjell kommune ligger rett vest av Bergen. Det er gode bussforbindelser til Knappskog.
Annonse