Alle bygdeborgene i Skogsbygda

Publisert av: Øysteins turside
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  12,5 km
  4 timer
 • Sesong
  Mar - nov

Å gå til alle bygdeborgene i Skogsbygda på samme tur, er en tur opp og ned. Innimellom er det vei og litt flatt terreng. Skogsturen begynner ved skihytta på Asakmeon og går litt bortover Flaenveien og litt langs veien til Torgenrud. En liten tur opp til bygdeborgen på Skansen før turen går ned til Breimåsan og videre forbi Svarttjern. Etter å ha passert Svarttjern, går turen i terrenget opp mot Lindriktjern.

Der hvor bekken renner under skogsveien, skal man gå opp den bratte lia til toppen og ned til Lindriktjernet. Fra Lindriktjernet går en litt utydlig sti til toppen Rudskulen. Fra bygdeborgen på Rudskulen går turen til utsiktspunktet og ned den bratte lia til et lite jorde og ei lita rød hytta. Derfra går stien gjennom den bløte og våte dalen til Finnbråten. Anbefaler å ha godt fottøy gjennom den lille dalen.

På Finnbråten kan man se at det har stått et lite hus. Stien derfra og opp mot Svarttjern og følger derfra en sti gjennom skogen øst for Breimåsan til Branderudveien. På andre siden av veien går en sti innover i skogen og over Tretjernsåsen. Litt innpå åsen går stien til Farshatten. Etter å ha tråkket over bygdeborgsmuren opp til åsen og å ha tittet litt på utsikten fra Farshatten, går turen litt tilbake samme stien, etterhvert litt ut i terrenget og så over ei lita myr og videre over åsen og ned til Røverhula.

Fra Røverhula går turen i terrenget ned til stien mot Blikkhytta og Tretjernet. Fra Tretjernet går turen inn i Tretjerndalen og videre mot og opp på østsiden av Hauglifjellet. Litt opp i åsen finner man den lille jettegryta, Stien derfra går til Dragonstien som går over Hauglifjellet, denne følges ned til Asakmoen og tilbake til skihytta.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Parkering ved skihytta på Asakmoen som ligger langs med Flaenveien. Ingen parkeringsavgift.

Adkomst med offentlig transport

Buss går mellom bussterminalen i Lillestrøm og Branderud to ganger daglig i ukedagene. Tog til Leirsund stasjon med flere avganger hele uka. Det tar en halv time å gå fra Leirsund stasjon til skihytta på Asakmoen.
Annonse

Publisert av

Øysteins turside