Bursfjellet fra Eikeland

Legg til huskeliste
Annonse
  • Middels krevende fottur
  • 7,4 km
  • 3 t
  • Rundtur
  • 504 høydemeter totalt
  • Sesong: Hele året

En utsiktsrik fjelltopp

I overgangen mellom slettelandskapet på Låg-Jæren i vest og det markerte dal- og heilandskapet i øst finner vi et landskap med karakteristiske høydedrag og nuter. Her er et vell av turløyper hvor både Time og Gjesdal kommune har vært aktive tilretteleggere.

Turen til Bursfjellet starter ved Eikeland skole. Turen er laget som en rundløype, og vi følger gårdsveien til høyre mot Øydgard. Rett før gårdstunet tar du til venstre over en ferist og fortsetter videre på en fin og gresskledd jordbruksvei. Stien går i slake svinger opp mot Bukkanuten 238 moh. Det anbefales å ta en avstikker til toppen med flott utsikt særlig mot sør. Tilbake på rundløypa følger vi kjerreveien gjennom åpen beitemark. Etter hvert overtar bjørkeskogen og oppstigningen starter. Landskapet åpner seg og blir karrig og steinete. På toppen av Bursfjellet 365 moh. finnes en flott varde. Utsikten er upåklagelig unntatt mot nordøst hvor Edlandsfjellet sperrer for utsikten videre.

Tilbaketuren ned mot Riset går vest for Bursfjellet. Det går bratt ned fjellsiden, men stien er grei og ikke farlig. Fra Gunnhildtjørna er det grusvei ned til Riset. Herfra er det asfaltvei tilbake til skolen. Husk å lukke grinda ovenfor tunet på Riset.

Adkomst med egen bil

Egen transport til Eikeland Skole der det er parkering. For å komme dit, følg Ålgårdveien, Fv. 506. Det er skiltet til Eikeland skule.
Annonse