Fra Gulburet til Øyna

Annonse

Om turen

Kulinarhistorisk vandring på Inderøy

Setter du pris på levende kulturlandskap, vakker natur, gammel trehusbebyggelse, historiske omgivelser, kunst og kortreist mat tilberedt med kjærlighet? Da er dette turen for deg!

Start turen med et besøk i gårdsbutikken på Gulburet. Her kan det kjøpes varm hjemmebakst og søte sukkertøy for turen videre. Fra Gulburet følges vegen østover oppover bakken et lite stykke før den går gjennom tunet på første gården på høyre hånd (skiltet kultursti). Deretter er stien lett å følge, godt merket og synlig i terrenget.

Stien går vekselvis på sti, veg og på gras i kulturlandskapet. Stien går over gårdstun og innmark og det oppfordres til å vises hensyn der stien krysser gårdsplasser og tett inntil hytter og hus.

Siste halvdel av turen går gjennom Straumen sentrum, omgitt av gammel trehusbebyggelse. Sett gjerne av litt tid til å besøke Nils Aas kunstverksted før turen går videre.

Stien fortsetter i nedkant av Muustrøparken og langs straumen og fjorden helt til Jægtvolden fjordhotell, eventuelt kan dere gå rett over mot Sundnes fremfor å gå langs fjorden og således kutte ned på lengden.

Avslutt turen med en bedre middag av lokale råvarer vel fremme på Øyna. Overnatting på Husfrua Gårdshotell rett ved siden av kan anbefales!

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Gulburet har adresse Sandvollanvegen 393, Inderøy.

Nordfra:
Kjør E6 fra Steinkjer til Vistkrysset, ta til høyre inn på FV 761 og følg denne om lag 10 kilometer til du ser gården ligge på venstre hånd.

Sørfra:
Kjør E6 til Røra, ta til venstre inn på Fv755, følg denne til Straumen. Ta til høyre inn på Fv261 etter sentrum. Fortsett rett frem i 4 kilometer og gården blir synlig på høyre hånd.

Parkering på oppmerket område til venstre for gårdsvegen.
Annonse