Topptur til Bollovárri 227 moh. i Tana kommune

Publisert av privatperson
 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  3,1 km
  2 timer
  En vei
 • Sesong
  Mai - nov

Fjellet Bollovárri er ved Austertana - Juovlavuotna i Tana kommune. Toppen er et trigonometrisk punkt som er 227 meter over havet. Det er merket tursti (blå) til toppen hvor det er en turkasse. Toppen er en #perletur og med i #tiltoppsitana

Slik kommer du deg dit

Adkomst

For å finne startpunktet så kjører man langs FV890 fra Austertana mot Båtsfjordfjellet. 750 meter før den første brua som går over elva Basávži tar man av til høyre. Man følger en grusvei ca 500 meter til et gammelt grustak. Her er startpunktet merket med et turskilt.

Fra grustaket er løypa merket med blåe markeringer på trær underveis. Løypa går langs gode stier til baksiden av fjellet Bollovárri ca 2,4 kilometer. Underveis går løypa gjennom kløfta Bohki som visstnok er en gammel ferdselsåre opparbeidet for hest og kjerre. Når man kommer ut av kløfta så så kan man gå ca 100 meter til en turkasse som benyttes mest om vinteren i forbindelse med skiturer. Denne turkassa er merket på kartet.

Den siste 800 meterene til toppen er det ikke sti, men ryddet og merket trasé frem til turkassa. Tregrensa går nesten helt opp til fjelltoppen. Fra toppen er det flott utsikt mot bygda Austertana - Juovlavuotna og mot Juovla - Juladalen.
Ha en fin tur!
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.