Montana - Ulriken, Skaret

Publisert av: Bergen og Hordaland Turlag
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  2,0 km
  1 time
 • Sesong
  Hele året
Ulriken (643 moh.) er det høyeste av byens fjell. Den enkleste måten å komme seg hit på er å ta Ulriksbanen, men det er også mulig for hele familien å komme seg opp til fots. Da er Skiveien et greit utgangspunkt. Traséen starter ved Montana vandrehjem.
Følg Skiveien (Johan Blytts vei) oppover forbi ”Steinen” til veien går over i terreng. Følg andre sti til venstre og gå nordover mot toppen. Stien følger bekkeleiet oppover. På dager hvor det regner mye vil denne ruten være noe våt/glatt å gå. Stien er lett og følge, men rimelig bratt til tider. Det er et rekkverk som følger stien når man er kommet rundt halveis til toppen.
Når man har nådd toppen av Ulriken, er det fint å ta seg en liten rast. Man kan ha med egen matpakke eller kjøpe mat på kafeen. Det er nydelig utsikt utover Bergen sentrum. Det kan være litt bratt og vanskelig å returnere den samme trasé. Det anbefales derfor å ta veien ned via Korketrekkeren. Se: Montana-Skiveien-Ulriken.
Man kan også gå videre over vidden mot Fløyen, gå opp til Haugelsvarden eller ned til sentrum via en av de mange andre traséene,
Beregn ca. 1 time opp.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Det beste er å ta buss nr. 31 fra sentrum til Monana Vandrehjem. Man kan også ta buss til Haukeland Universitetssykehus og følge Johan Blytts vei forbi sykepleierskolen og opp til Montana. Kommer man i bil kan man parkere langs veien eller ved Montana Vandrerhjem.
Annonse