Topptur til Kjeretoppane på Måløy

Publisert av: Ytre Nordfjord Turlag
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  2,3 km
  1 dag
  En vei
 • Sesong
  Mai - okt

Halveis på veien mellom Trollskogen Barnehage og huset ved demma starter løypen til Trimløypa/ Kjeretoppane. Følg denne løypen et stykke innover langs vatnet. Starten på stien til Kjeretoppane er merket med navneskilt og Barnas Turlag-skilt. Fra trimløypa starter turen noe kupert for så å gå over til glatt berg. Her er det mye varder som barn liker å legge stein på. bidere blir det noe bløtt område som går over til tydelig sti i småstein og lyng. Siste del av turen er noe bratt, men med tid går det fint å forsere denne. På toppen er det flott utsikt så langt øye kan se.

Det er flere stier som fører Kjeretoppanen, men Barnas Turlag har valgt den ruta som vi mener er lettest for små barn. I disktriktet kalles toppen Tjæretoppane, men i Statens Kartverk står toppen oppført med Kjeretoppane.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Kjør til brannstasjonen i Måløy. Sving så opp i Gate 3 og mot venstre. I krysset står det skilt til Måløy Stadion. Følg gaten til neste kyrss, ta til høgre, følg gaten og sving så til venstre i neste kryss. Bratt oppoverbakke som følges heilt fram til Trollskogen barnehage. Du kan parkere her, eller svinge til høgre opp veien. Parkér da ved vassverk-huset.
Annonse

Publisert av

Ytre Nordfjord Turlag