Bruviknipa - fjelltopp med stor utsikt på Osterøy

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  2,4 km
  1 time, 30 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Mai - okt

r eTuren opp til Bruviknipa 822 moh. er en lang motbakke med med bratt stigning. Belønningen når du når toppen er stor. Her har du fantastisk utsikt over Sør- og Veafjorden og fjellandskap i alle retninger!

TURBESKRIVELSE:  

Turen starter ved Båtaleitet på ca 300 moh. , ovenfor Bruvik på Osterøys østside. Ved Båtaleitet er det en stor parkering. Herfra går en sti som gir effektiv stigning til Bruviknipa (Brøknipa). Stien er mye brukt, og på toppen er det besøksbok. Fra toppen er det et vidstrakt rundskue over Osterøy, i øst Bergsdalsfjellene, i sørvest Gullfjellstraktene med fjellområder. Rett ned og dypt under; Sørfjorden med kirkestedet Bruvik. Ca. 1,5time opp.

Det anbefales ikke å ta denne ruten vinterstid. Den er bratt og det er fare for å skli. Vil du til topps på Bruviknipa en vinterdag, start turen fra Njåstad, ikke Båtaleitet. Pass også på om det er glatt/isete. Deler av turen er eksponert og går bratt ned mot fjorden. 

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Fra Bergen , følg E16 retning Voss til du kommer til Kvisti bru. Kjør over og følg veien langs fjorden til Bruvik. Videre bratt og svingete opp til Båtaleitet. Stor parkeringsplass og startsted for flere fjellturer. 

Adkomst med kollektivtransport

Fra Bergen, tog til Arna og videre med buss 200 til Kvisti (Osterøy) og 201 til Bruvik. Ingen bussforbindelse videre. Evt. taxi til Båtaleitet. Det går tursti fra Bruvik til Båtaleitet, så man trenger ikke følge bilveien oppover. 

Annonse