Bletoppen / Store Ble

Publisert av: Notodden Turlag
Annonse

Om turen

Bletoppen (også kalt Store Ble) når nesten opp til grensa for høyalpint fjell. Berggrunnen er hard og næringsfattig og vegetasjonen er fattig som på store deler av Blefjell. Det tynne jordlaget og den lyse kvartsitten gjør turopplevelsen svært spesiell på dette lett tilgjengelige fjellet. Tar en i tillegg med alle de flotte utsiktspartiene på turen er det bare en ting å si: Anbefales!

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Følg fylkesvei fra Notodden til Bolkesjø. Ta av mot Rjukan ved hotellene. Kjør til skilt STOREBLE og ta av til høyre og følg vegen til stor parkeringsplass ved Nordstul (bompenger, 70 kroner i 2013. Kort og kontant).
Fra nordenden av parkeringsplassen følg T-merket rute til Sigridsbu/Eriksbu /Bletoppen. Følg denne opp Langedalen eller på utsiktsløypa om Sigridsbu th. Stikryss på flatene før Langedalen. Løypa om Sigridsbu anbefales minst på oppturen eller nedturen. Følg videre stien til Eriksbu til du har forsert et lite brattheng vest for vestre Bletjønn. Der tar du av i retning sørvest på umerket, men vardet sti opp til toppen. Tilbaketuren kan gjøres samme vegen eller med nedstigning fra toppen på umerket sti mot sør og deretter bratt ned mot øst i retning mot Bledalen. Det treffer du turiststien Eriksbu- Sigridsbu. Følg sti tilbake til Nordstul, anbefalt rute om Sigridsbu
Kart: Turkart Blefjell. 1:30 000. Notodden O-lag og Notodden Turlag 2012
Annonse

Publisert av

Notodden Turlag