Topptur til Bletoppen/Store Ble

Legg til huskeliste
Annonse

Bletoppen (også kalt Store Ble) når nesten opp til grensa for høyalpint fjell. Berggrunnen er hard og næringsfattig og vegetasjonen er fattig som på store deler av Blefjell.

Det tynne jordlaget og den lyse kvartsitten gjør turopplevelsen svært spesiell på dette lett tilgjengelige fjellet.

Tar en i tillegg med alle de flotte utsiktspartiene på turen er det bare en ting å si: Anbefales!

Turen er ca. 15 km tur-retur og tar ca. 5-6 timer, avhengig av hvor raskt du går og antall pauser du tar.

Lengde på tur, tidsbruk, høydeprofil og GPS-sporet du ser i dette turforslaget er basert på turforslaget via utsiktsløypa og Sigridsbu.

Fra nordenden av parkeringsplassen følg T-merket rute til Sigridsbu/Eriksbu/Bletoppen. Følg denne opp Langedalen eller utsiktsløypa om Sigridsbu turisthytte. Stikryss på flatene før Langedalen. 

Løypa om Sigridsbu anbefales da du her får vanvittig flott utsikt, særlig om du tar den på vei opp. 

Følg videre stien i retning Eriksbu til du har forsert et lite brattheng vest for vestre Bletjønn. Der tar du av i retning sørvest på umerket, men vardet sti opp til toppen. 

Tilbaketuren kan gjøres samme vegen eller med nedstigning fra toppen på umerket sti mot sør og deretter bratt ned mot øst i retning mot Bledalen. Der treffer du stien som knytter sammen Sigridsbu og Eriksbu. Følg sti tilbake til Nordstul.

Anbefalt kart: Bletoppen (Kart Fossøy).

Adkomst med egen bil

Følg fylkesvei fra Notodden til Bolkesjø. Ta av mot Rjukan ved hotellene. Kjør til skilt STOREBLE og ta av til høyre og følg vegen til stor parkeringsplass ved Nordstul. På denne veien er det bomavgift.

Annonse