Sølen rundt - dagstur i storslagen Rendalsnatur

Legg til huskeliste
Annonse
Denne turen er en dagstur som du minimum bør beregne seks timer på. Turen starter ved Mefurua fjellstue, som ligger ved Sølensjøen.

Stien starter ved tjønna ved Mefurua, og videre forbi ei ljørbu oppover mot fjellet. Etter om lag 20 min gange kommer du til et stikryss. Her kan du velge å gå rett fram opp til Vesleskardet, eller ta til venstre og gå på østsida av Sølen, slik denne rutebeskrivelsen angir. På østsida går stien i lett terreng helt fram til oppstigningen til Sølenskardet. Her ligger Skardtjønna, og du er omtrent halvveis på turen.

Fra Skardtjønna går det sti opp til Sølentoppen, 1756 moh, som absolutt er verdt et besøk. Gå videre forbi Skardtjønna og ned Skardet på vestsida. Her passeres en buestilling, som er et eldgammelt kulturminne. 3.5 km fra Skardtjønna kommer du til et nytt stikryss. Her må du ta til høyre mot Veslesølen.

Underveis passeres Nordre Sølenholet, som er verdt en avstikker. I Vesleskardet kan du se restene av et gammelt fangstanlegg med ledegjerder og dyregraver. Fra Vesleskardet har du panoramautsikt mot Sølensjøen og områdene østover (blant annet Istern og Femunden)

Stien går derfra ned til Mefurua igjen. Ved Mefurua fjellstue igjen anbefales det at turen avsluttes med en middag basert på naturens råvarer.

Adkomst med egen bil

Med egen bil til Mefurua.
Annonse