Hjelmen - orkesterplass til Hjelmelandsvågen

Publisert av: Stavanger Turistforening
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  2,3 km
  1 time
  En vei
 • Sesong
  Hele året

Reiser du med ferja fra Nesvik til Hjelmeland, kan du ikke unngå å legge merke til Hjelmen som ligger og kneiser rett opp av Hjelmelandsvågen. Den karakteristiske toppen har form som en hjelm og har gitt navn til kommunen.

Har du god tid, kan vi anbefale at du står over noen ferjer og tar turen opp på Hjelmen og får et nytt perspektiv på Hjelmelandsvågen.

Hjelmen ligger i utmarka til prestegården og er en liten naturperle. Stien opp til toppen går gjennom beitemark og einerbakker. En liten avstikker bort i eikeskogen i den østvendte lia mot Steinslandsvatnet, er en opplevelse. Her finner du en "trollskog" av store eiketrær og området er internasjonalt kjent på grunn av lav-forekomstene. Toppunktet ligger 206 moh. Utsikten er likevel best rundt kanten på grunn av den rike vegetasjonen som stenger. Her får du orkesterplass til hele Hjelmelandsvågen, fjorden og øyene utenfor. Her er det også bygget en utescene med bors og benker, samt statuen "Norther Wings".

Løype: Før du kommer til selve stien, går du veien forbi bedehuset og gjennom boligfeltet til første infotavle. Det går en asfaltert bakke opp til beitemarken. 1 time, 2 km. Merket.

Båndtvang: 1.4. - 20.8.

Kart: Turkart Hjelmelandsheiene 1: 50 000

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Rv 13 til Hjelmeland. Ta av ved ferjeleiet og kjør til kirken.  Parkering: Ved Hjelmeland kirke 

Varsel

Annonse