Nord-Talgje - et eldorado for svabergindianere

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  4,4 km
  1 time, 30 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

Nord-Talgje er et av de viktigste båtutfartsområdene i Ryfylke. Her er hundrevis av båter innom de lune vikene hver sommer. På vestre del av øya har Ryfylke Friluftsråd lagt til rette for at hele familien kan ha utbytte av et opphold. Her er svært gode havneforhold, toalett og renovasjonsordning.

Men gå på land og utforsk denne helt spesielle øya. Her er marmor- og kvernsteinbrudd og over 330 forskjellige plantearter. Da vegetasjonen flere steder er svært sårbar, er det best å bruke stiene i området. I tilknytning til dette stinettet er det satt opp informasjonstavler som gir opplysninger om geologi, plante- og dyrelivet.

På Helgøysund kan du handle, og her er også anledning til å vaske klær og ta en dusj. Men ikke la deg stoppe dersom du ikke har egen båt. Hurtigbåter går i rute til Helgøy. Det er et glimrende utgangspunkt for utforskning av denne perlen av en øy.

Løype: Blanding av gardsveier, turveier og stier mellom Helgøysund og Rossmorkvågen, 3 km

Verd å se: Marmorbrudd, Kvernsteinsbrudd, Lynghei

Fiske: Flotte muligheter for sjøfiske.

Bading: Naturhavnene.

Båndtvang: Hele året. Dyr på beite.

Kart: Norge-serien Hjelmeland 1: 50 000.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Ferje eller hurtigbåt til Helgøy. Derfra egen sykkel eller til fots. Egen båt: Gjestebrygger Helgøysund Marina Fine naturhavner er Svinholmen, Nodholmen, Talgjeholmen og Rossmorkvågen. 
Annonse