Rennesøyhodnet - 360 graders panorama

Legg til huskeliste
Annonse
  • Enkel fottur
  • 5,7 km
  • 3 t
  • Rundtur
  • 217 høydemeter totalt
  • Sesong: Apr - sep

Maken til utsikt skal du lete lenge etter. Rennesøyhodnet ligger midt i Ryfylkebassenget og gir en fantastisk utsikt til alle kanter. Fra Haugalandet og Karmøy i nord til langt inn i Ryfylke og sørover Jæren. Fra den 234 meter høye toppen ser du utover velstelte garder og på nordsiden bukter lyngheiene seg. Rennesøy kommune har merket et nett med stier i dette området. Disse gir mulighet for både rundturer og turer på langs av øya. Velg selv. Utgangspunkt for turene er enten Vikevåg, Sel eller Hegglandslia i Østhusvik.

RUTEBESKRIVELSE:
Fra Sel går det nymerket løype til Rennesøyhodnet og videre til Hegglandslia i Østhusvik. Løypen går gjennom noen av de siste kystlyngheiene vi har. De er skapt ved brenning, beiting og lyngslått i generasjoner.

Rennesøy ble trolig avskoget og dekket med lyng for 4000 år siden, men store deler av lyngheiene er de siste 20 årene omgjort til grasbeiter. Flere steder krysser løypen noen av de karakteristiske gjerdene med steinpåler (piggsteinene) som gjerdepåler. Disse var mest i bruk fra 1920 til 1940. Fra Vindeim går løypen langs fjellkammen og fram til toppen.

Mange velger å starte turen til Rennesøyhodnet fra Hegglandslia. Løypen starter ved innkjørselen til byggefeltet og går først opp til de gamle torvmyrene Mikalsgrovene. Herfra snor den seg i en bue gjennom lynghei og myr fram til toppen.

Løype:
Merket sti, barnevennlig. Ansvar: Rennesøy kommune Lengde en vei: Vikevåg - Sel: 4 km Sel - Dale: 1 km. Sel- ennesøyhodnet: 4,5 km. Hegglandslia- Rennesøyhodnet:: 4 km. Det kan være verdt å merke seg at stien tidvis er meget våt, så det anbefales vanntett skotøy.

Verdt å se:
Utsikten Rennesøyhodnet, Bygdeborgen, Piggsteinane.

Båndtvang:
Absolutt båndtvang hele året. Dyr på beite. Bruk gjerdeglyvere og lukk grinder!

Kart: Norge-serien Stavanger 1: 50 000.

Adkomst med egen bil

Egen bil eller buss til Vikevåg. Vikevåg, Sel og Hegglandslia, Østhusvik. Parkering på Sel, Hegglandslia.
Annonse