Topptur til Dragsfjellet.

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  3,5 km
  2 timer
 • Sesong
  Hele året

Turen opp til Dragsfjellet etter de gamle anleggsveiene fra gruvedriften tidligere her oppe i fjellet er en ofte brukt turvei for folket i nærmiljøet og en kan ofte treffe folk som bruker dette friluftsområdet. I tillegg er det flere hytter rudt Kjerrvatnet og oppe på fjellet som bruker denne veien.

Når du kommer til Drag fra E6 tar du av i krysset nede på Drag like ovenefor bensinstasjoene og kjører til venstre (vestover) følger veiene langs Dragsbukta. Innerst i bukta deler veien seg i tre retninger. Du kjører høvelig rett frem og slakt oppover bakkene forbi noen store garasjer til veien tar knapt til venstre like ved et lita vannreeservoar (tidligere dagsbrudd). Her kjører du rett frem på veien som går opp til en gård. Like før du kommer til innmarka til gården er det en parkeringsplass. Her ser du traktorveien begynner til venstre. Parker her og ta deg oppover traktorveien. Den slynger seg oppover fjellia - småbratt noen steder. På toppen ser du en varde litt ute til høyre. Her finner du også klippetanga for "Ti på topp i Hamarøy 2020"

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Se teksten
Annonse