Øvre Moen til Stranddalen turisthytte - Perlen i Ryfylkeheiene

Legg til huskeliste
Annonse
  • Middels krevende fottur
  • 4,9 km
  • 2 t, 30 min
  • Turen går én vei, fra A-B
  • 317 høydemeter totalt
  • Sesong: Jun - okt

Løype: Merket sti. Fra Øvre Moen ca. 5 km. 2 timer en vei. Høydeforskjell: 200 meter.

Den kalkrike berggrunnen skaper rare fjellformasjoner og gjør Stranddalen til et eldorado for blomstervenner. I de steinete skråningene vokser de fleste fjellplantene Ryfylkeheiene kan by på. Sentralt i dette spennende landskapet ligger Stranddalshytta. Hytta ble bygget i 1926 og har vært ombygget flere ganger. I alle disse årene har hytta vært betjent om sommeren. Gjestfriheten, maten, atmosfæren og den praktfulle naturen har gjort Stranddalen til et begrep. 

Sommeren 2005 gjennoppsto Stranddalen i helt ny drakt for å kunne ta i mot nye generasjoner fjellfolk. Men atmosfæren blir den samme, og fremdeles vil du få nybakt brød til frokost og hjemmelaget mat, godt forankret i Ryfylkes mattradisjoner. Velkommen opp. Perlen er blitt til en juvel. 

Hytta kan nås fra flere steder Stranddalshytta hører med til turistforeningens løypenett og her kan folk komme fra 4 retninger. Mange kombinerer en tur til Stranddalen med en overnatting på Sandsahytta, andre lar Stranddalen bli start- eller avslutningssted for en lengre fottur i Ryfylkeheiene. De fleste gjestene kommer imidlertid opp fra Øvre Moen eller Kvilldal. 

Verd å se: Fjellplantene. Fjellformasjonene Smørslagjo og Stranddalsgubben

Fiske: Fiskekort. Medlemskort i STF gjelder som fiskekort. 

Overnatting: Stranddalshytta. 48 senger fordelt på 2, 3 og 4-sengsrom. Betjent ca. 23. juni - 15. sept. Utenom betjent periode er selvbetjent hytte med 12 senger og hems åpen.

Bestilling: I sesongen: booking.stranddalen@dnt.no. Ellers: Stavanger Turistforening: tursenter@dnt.no Båndtvang: 1. 4 – 1. 11. Det er ikke anledning til å ha med hund inn i hytta, men en kan reservere plass på de to hunderommene.

Adkomst med egen bil

Egen transport til Øvre Moen hvor det er parkeringsplass. Eller hurtigbåt til Jelsa eller Sand - videre med buss og drosje (Suldal Billag). https://reise.kolumbus.no/no/search

Annonse