Sollifjellet - se Preikestolen forfra

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  2,6 km
  3 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Apr - okt

Fra Skrøyla går turen innover i skogsterreng på god sti/ kjerrevei. Langs veien har du god utsikt ned til Fossmark og Lysefjorden. Etter ca. 1 km åpner landskapet seg og du møter elva som krysses på en smal bro. Her er det fint å slukke tørsten og ta en liten pause før oppstigningen starter. Stien som er vardet, går først på bart grunnfjell, videre gjennom lynghei og tett vegetasjon. I perioder er turen ganske bratt.

Etterhvert som du tar høyde, endrer landskapet karakter. Her er det grunnfjellet som dominerer. Små idylliske tjørn passeres. På toppen åpner det seg en flott utsikt over deler av Lysefjorden. Neverdalsfjellet med Preikestolen, Hengjane og Bratteli ligger rett i mot på andre siden av fjorden. Turen tilbake går samme vei.

Løype: Merket. Kjerrevei og sti.Lengde: Turen tilbake går samme vei, eller på sti mot Griggelia for å få en liten rundtur. 3 t tur/retur

Kart: Turkart Lysefjorden 1: 50 000. Turkart Preikestolen 1: 25 000.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Rv 13 til Lysefjordbrua. Videre over brua og fylkesvei skiltet til Fossmark. Mellom Eiane og Fossmark møter du skiltet som viser vei til Skrøyla. Parkeringsplass på Skrøyla. 
Annonse