Heitur i Grimstad 

Publisert av: Visit Grimstad
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  4,3 km
  1 time, 30 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

Bestig de fem heiene som omkranser byen og nyt utsikten fra flere vinkler i Grimstad.

Start fra Grimstad Turistkontor som holder til i Grimstad bibliotek, Jernbanebrygga 1. Kryss Pharos vei ved lyskrysset, og ta til venstre. Du kommer forbi parkeringshuset "Arresten" og svinger til høyre inn på Jørgen Bangs gate. Ta den første veien til høyre (Vardegaten), og gå deretter igjen til høyre. Følg Høyvardeveien til toppen, så finner du Vardeheia (41 m.o.h.) på høyre side.

Fortsett på Høyvardeveien ned til Lillesandsveien hvor du tar til høyre. Gå inn Vestregate til venstre, og videre i Storgaten for å komme inn på Frivoldveien. Etter ca. 200 m ser du en sti inn til høyre opp Fløyheia (63,5 m.o.h) som har god utsikt til både hav, by og omegn. Stien er merket etter Knut Hamsuns beskrivelser i boka "På gjengrodde stier". Langs stien vil du finne flere sitater fra boka. Det er bratt enkelte steder, men Hamsun selv var 86 år da han gikk her.

Du kommer til Møllerheia (41,9 m.o.h.) og følger stien videre til en trapp som tar deg ned til Kirkegaten. Ta til venstre og så til høyre til Kirkeheia (27 m.o.h.). Her er det et flott parkanlegg i tilknytning til Grimstad kirke, en av Norges største trekirker.

Den siste heia Binabben (58,5 m.o.h) når du via Arendalsveien. Følg stien som starter ca. 130 m etter bensinstasjonen til høyre. Her ligger det et fint turområde med fine stier opp til utkikkspunktet. På toppen får du 360 graders utsikt til både innland, by, havn og skjærgård. En panoramaskive viser hva som ligger i de forskjellige himmelretningene samt avstanden til disse.

På vei ned tar du første veikryss til høyre, og følger deretter skilt mot Biodden. Du havner i et boligfelt på Batteriveien. Fortsett nedover langs Bioddgaten, så kommer du tilbake til Grimstad sentrum.

Tid: ca. 1,5 timer (4,3 km)

Terreng: Variert, til dels kupert og spennende turterreng. Man bør ha gode sko og være i normalt god form.

Vanskelighetsgrad: Middels

Passer for: Både Vardeheia og Kirkeheia egner seg for rullestoler/barnevogner

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Kjør til Grimstad Sentrum. Det er parkering i parkeringshuset Arresten, like ved Oddensenteret.
Annonse

Publisert av

Visit Grimstad