Padleperle 1: Gamneset, Korsfjorden

Legg til huskeliste
Annonse
  • Enkel padletur
  • 11,7 km
  • 3 t
  • Turen går tur/retur samme vei
  • 17 høydemeter totalt
  • Sesong: Mai - sep

Korsfjorden er det lettest tilgjengelige av våre ”ubebodde havområder”. Korsfjorden er ikke en fjord men derimot sundet mellom fastlandet mot nord og Skogerøya på sørsiden. Fastlandssiden frister med nydelig padling med en rekke bukter og viker. Her finnes også gamle bosettinger. Gamneset og Ellinghamn har kanskje de fineste leirplassene. Dette er en tur med flotte padlemål både for dagstur eller med innlagt overnatting.

På våren er det mange gode plasser for fangst av krabbe. Legges turen til sommeren er sundet et populært beiteområde for lom. Spesielt gjelder dette på nattestid når lomene kommer ned fra fjellvannene. En sommernatt i Korsfjorden med midnattssol, vindstille og menger av skrikende lom, er opplevelser du sjelden glemmer.

Korteste startsted:
Posisjon: N69 45.934 / E29 57.074
Beskrivelse av merkeplassering: På stor stein på nordsiden av den vestlige stranden.
Padleforhold: Padlingen følger land hele veien. Vindforholdene følger retningen på sundet og vinden kan fort øke spesielt på nordlige og østlige vinder. Sjelden stor sjø i fjorden. Tidevannsstrømmen kan bli sterk midt i sundet.
Leirplass: Flott leirplass der neset er smalest med gode landingsforhold på begge sider.
Vann: Begrenset - Ta med drikkevann
Brensel: Rækved

Mobildekning: God

VHF God - Lyngberget 28

Turen er én av 14 av "padleperler" i regi av Sør-Varanger Turlag og Finnmark Friluftsråd. Les mer om turprogrammet på turlagets hjemmeside og på www.perletur.no

Adkomst med egen bil

Fra Kirkenes: Kjør E6 ca 600 forbi flyplassen. Ta av til høyre. Se etter Perletur-skilt ved avkjøring fra E6. Parker med "kloakkhuset" nederst i Høybukta, ca 1,5 km kjøring fra E6. Alternative startsteder: Kirkenes (turlengde ca 13 km), Ropelv (turlengde ca 11 km) eller Tusenvika (turlengde ca 8 km)

Adkomst med kollektivtransport

Dårlig
Annonse