Kjerkesjørunden, Grue

Publisert av: Sykkelruter Åmot Elverum Solør 
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Sykkeltur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  27,9 km
  2 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Apr - okt
Kjerkesjørunden er en fin tur i hjertet av Finnskogen. Turen går over store flate lyng- og lavkledde furumoer, men også forbi større åser og topper. På grusveiene her inne råder den store stillheten, med unntak av bekker og skogens sus. Turen kan gjennomføres av alle i normal form.
Turen følger vestsiden av Rotna sørover fra Gjevert sør for Svullrya. Før du kommer dit passeres minnesmerke over flyktning ruta til Martin Møllerud. I sørenden av innsjøen Helgen finner vi Helgendammen, og en Fløterkoie på motsatt side, sti over dammen. Koia er låst med DNTs standardnøkkel. Fløtingen i Rotna sluttet i 1964.

Fra Helgendammen følges grusveien videre sørover til Kjerkesjøåa, herfra følges veien østover, lett stigning opp mot Kjerkesjøen.
Øst for Kjerkesjøen går det en avstikker videre østover til Kalsjøen, hvor det er godt fiske etter ørret, røye og abbor, her er også rasteplasser. Fiskekort i selvbetjeningskasse.

Kjerkesjørunden går imidlertid ikke om Kalsjøen men videre nordover til Gåstjennmyra i nesten 440 meters høyde, før det går nedover langs Sandsjøbekken til den store innsjøen Røgden. Fylkesvegen fører deg tilbake til Svullrya.
Før den siste bakken ned til Svullrya passeres minnestøtten av Åsta Holth, kjent finnskogdikter og forfatter. Hennes hjem Leiråker ligger her tett inntil veien.

Kjerkesjørunden går for det meste på grusvei og skogsbilvei, med unntak av asfalt på partiet på fylkesvegen ved Svullrya.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Turen har utgangspunkt i Svullrya sentrum
Annonse