Topptur til Børtind

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

Børtind er godt synlig fra Bodø og en av de flotte toppene i Åselitindan.

Turen starter fra nordsiden av Børvatnet. Fra p-plassen ved vatnet går du rett vestover, over brua, og sikter deg inn på den snaut bevokste og iøynefallende ryggen mellom Tverrelva og Trollhola som leder opp til Vardfjellet. Her er det tydelig sti, og lenger opp også småvarder. Det kan være lurt å merke seg disse, da det på nedturen ikke er like lett å treffe rett på denne ryggen.

Fra Vardfjellet får du en nedstigning på snaut hundre meter, og du sikter deg inn på et krysningspunkt ved utløpet av nedre Tindvatnet, der er det enkelt å krysse elva. Ruta videre kan variere alt etter hvor villig du er til å gå på snø. Sikt deg inn på skardet mellom Børtind og Ryptind, og skrå gjerne nordvestover mot toppen før du kommer helt opp i skardet. Snøen ligger lenge her så vær forsiktig.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Fra Bodø kjører du riksvei 80 og tar av til riksvei 17, mot Saltstraumen. Følg riksvei 812 mot Misvær og ta av fra denne ved Børelva.
Annonse