Ulsneset. Tilrettelagt tur nr. 11 i Sandnes

Publisert av: Stavanger Turistforening

Ulsneset. Tilrettelagt tur nr. 11 i Sandnes

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  1,0 km
  1 dag45 minutter
  En vei
 • Sesong
  Hele året
Ulsneset friområde ligger ytterst i Hommersåkvågen og er et yndet turområde for alle som bor der. Nærhet til sjøen appellerer til badende og fiskere, samtidig som den lune skogen med sine åpne plasser alltid har vært et kjært sted å gå tur. Nå har Sandnes kommune bundet sammen eksisterende turstinett med rullestolløype og åpnet opp for enda flere brukere.

Rundløypa er 735 meter lang og har en stigning på maks 1:6. Dermed kan de med elektrisk rullestol og barnevogner med letthet ta seg fram i terrenget.
Det er to startpunkter for rundløypa. Enten ved første eller andre parkeringsplass langs Breivikveien. Her er stor oppslagstavle som gir god oversikt over Ulsneset friområde. Fra begge startstedene går en først litt på turvei før skilting med rundløype dukker opp. Sandnes kommune har vært raus med skiltingen og forteller underveis hvor både utsiktspunkt, badeplass, rasteplass, gapahuk og fiskeplass ligger i terrenget. For å komme til disse stedene må en svinge av fra rundløypa og ut på turveien som har maks stigning 1:4.

Selv om offisiell åpning av rundløypa skjedde 3. juni i år, har mange allerede tatt turområdet i bruk. Barnehagene i nærheten har fått nytt utforskningsområde, joggere slipper unna asfalten og kan springe så mange runder de orker, og familier drar på utflukt til dette spennende og mangfoldige området rett utenfor Hommersåk sentrum.

Selve rundløypa er 735 m lang, men med tilkomst fra tursti er runden ca 1,1 km

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Ta Rv 13 til Hommersåk. Kjør helt ned til kaien i Hommersåk sentrum og ta Kaiveien til venstre. Første avkjørsel til venstre på Breivikveien. Parker på første parkeringsplass til høyre eller andre parkeringsplass lenger inne i Breivikveien. Begge steder har oppslagstavle som viser turområdet.