Skaraåsen rundt

Legg til huskeliste
Annonse

Dette er en super rundtur som tar deg gjennom barnålsstier i skogen og fine fjellstier innom noen av de fineste områdene på Skaraåsen.

Sykle opp grusvegen mot Fagerdalen. Når du kommer til Tjernset etter ca. 5 minutter står det et stiskilt opp mot høgre. Følg denne stien opp til Fagerdalen.

Fra Fagerdalen, ta til venstre og inn på sti (litt vanskelig å se), følg så denne rett frem noen kilometer til du kommer inn på en grusveg. Ta til høgre og følg grusvegen til endes inn til Feten.

Gå over gjerdet hvor du finner stien. Ta til venstre og følg stien, rett frem i første kryss. Etter noen kilometer kommer du til ei hytte på venstre hånd. Kryss tilkomstvegen og følg stien videre til du kommer til Habbeset.

Ved Habbeset, følg grusvegen et par hundre meter, rett frem i krysset. Stien fortsetter så ned til høgre og vil ta deg over et myrområde, før den tar deg over et par topper med tørr fj

ellsti. Du har så en superfin fjellsti frem til Ronestølen. Der tar du til venstre og følger stien opp en rygg mellom lyngen.

Etter ryggen tar stien en krapp høgresving og så en krapp venstresving. Følg stien til du kommer ned til krysset igjen, og ta så til høgre og tilbake til Feten hvor du bare følger på videre over en rygg.

Etter ryggen krysser du en bekk, hold høgre og følg stien ned tilbake til Fagerdalen.

Fra Fagerdalen tar du stien inn til høgre, den du syklet når du startet runden, men i stedet for rett frem, tar du krapt til venstre ca 50 meter inn. Etter et lite myrhull (du krysser skitraseen) har du en deilig flytsti ned til Skjennhovdstølen. Fortsett rett frem. Etter å ha krysset en liten bekk og opp en bratt bakke, ta så den høgre stien på toppen av bakken, ved et tre. Her er det en super singletrack ned gjennom skogen og et hogstfelt som tar deg ned til Flatagrov. Ta så grusen opp igjen til start.

Tur nr. 19 i Turprogrammet UPP Å GÅ.

Adkomst med egen bil

Ta Skaraåsvegen opp fra Steinmoen, 40 meter øst for hvor Tuppeskogvegen møter FV223 (Golreppen). Husk å ha med 40 kroner til bommen som du finner 200 meter etter krysset. Vegen tar deg oppover en rekke hårnålssvinger. Du kommer så inn på ei slette etter en slak nedoverbakke, og noen hundre meter etter du starter på en oppoverbakke igjen går vegen innover mot Fagerdalen. Det er en liten parkeringslomme her.
Annonse