Galdhøpiggen (2469 moh.) - til topps på Norges tak

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  5,7 km
  3 timer, 30 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Mai - aug

Norges høyeste fjell ruver over tindene rundt, og gir en fantastisk utsikt over Jotunheimen. Galdhøpiggen (2469 moh.) er mer enn et fjell - det er også et symbol på forholdet mellom nordmannen og fjellet - hvem vet ikke hva 2469 står for? Men selv om fjellet er det høyeste i Norge, er det ikke utilgjengelig. RUTEBESKRIVELSE:

Fra Juvasshytta er det relativt enkelt å ta turen opp, for folk i normalt god form. Turen fra Juvasshytta er den enkleste og tar ca 6-7 timer tur-retur.

Dette turforslaget viser turen én vei, fra Juvasshytta og til toppen av Galdhøpiggen. Fra Juvass går turen i steinete terreng de første 2,8 kilometrene til brekanten av Styggebreen, med omlag 200 høydemeter stigning. Ved brekanten må man gå i taulag, breføring bestilles hos Juvasshytta.no i sesongen (fra slutten av mai til siste del av september). 

Retur samme vei, eller ned til Spiterstulen. Dette er en familievennlig tur som passer for turvante barn. NB! Det er 7-års aldersgrense for deltakelse på breføring over Styggebrean. 

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Buss til Lom, derfra lokalbuss på sommeren inn til Juvasshytta. Se NSB, Nor-Way Bussekspress og fjord1 busslag.

Adkomst med kollektivtransport

Lokalbuss 202 fra Lom til Juvasshytta

Annonse