Galdhøpiggen (2469 moh.) - til topps på Norges tak

Legg til huskeliste
Annonse

Norges høyeste fjell ruver over tindene rundt, og gir en fantastisk utsikt over Jotunheimen. Galdhøpiggen (2469 moh.) er mer enn et fjell - det er også et symbol på forholdet mellom nordmannen og fjellet - hvem vet ikke hva 2469 står for? Men selv om fjellet er det høyeste i Norge, er det ikke utilgjengelig. RUTEBESKRIVELSE:

Fra Juvasshytta er det relativt enkelt å ta turen opp, for folk i normalt god form. Turen fra Juvasshytta er den enkleste og tar ca 6-7 timer tur-retur.

Dette turforslaget viser turen én vei, fra Juvasshytta og til toppen av Galdhøpiggen. Fra Juvass går turen i steinete terreng de første 2,8 kilometrene til brekanten av Styggebreen, med omlag 200 høydemeter stigning. Ved brekanten må man gå i taulag, breføring bestilles hos Juvasshytta.no i sesongen (fra slutten av mai til siste del av september). 

Retur samme vei, eller ned til Spiterstulen. Dette er en familievennlig tur som passer for turvante barn. NB! Det er 7-års aldersgrense for deltakelse på breføring over Styggebrean. 

Adkomst med egen bil

Vei helt opp til hytta (bom). NB: Vær obs på at det kan komme snø også på sommerstid. Se mer informasjon på Juvasshytta sin nettside: juvasshytta.no/norges-høgstliggande-bilveg

Adkomst med kollektivtransport

Buss til Lom, derfra lokalbuss på sommeren inn til Juvasshytta. Se VY, Innlandstrafikk og entur.no. Lokalbuss 202 fra Lom til Juvasshytta

Annonse