Øykjafjellet - topptur med fin utsikt

Publisert av privatperson
Legg til huskeliste
Annonse
  • Middels krevende fottur
  • 5,4 km
  • 2 t, 15 min
  • Turen går én vei, fra A-B
  • 411 høydemeter totalt
  • Sesong: Hele året
Turen går til Øykjafjellet først gjennom skogen ved Alsvik, opp en liten steinur og på baksiden av Duelifjellet og Høgås. Herfra velger man om man vil gå til Noredalen,Skrussfjellet eller som denne turen beskriver; til Øykjafjellet.

Stigningen mot Øykjafjellet er ikke bratt og går rolig, selv om man skulle tro det før den virkelige stigningen starter. Hele veien opp får man fin utsikt mot Lutsivannet. På toppen får man fin utsikt over hele området og ser kjente landemerker som Storaberget mot Hommersåk og fjellene ved Vatne, samt flott utover Lutsivannet.

Det er merket godt med rødt hele veien fra Alsvik, men det er stort sett Noredalen man får skilt til.

Så anbefalt løype for å ikke ta omveier er å gå opp til hytten først og så ta veien oppe til venstre der igjennom ura. Det gjør at man korter ned turen betraktelig (km anvisningen følger denne turen).

Anbefaler etter at noen venner har gått litt feil på denne turen at man kikker litt på kartet her før man går turen så man slipper å bomme.

Turen kan enkelt kombineres med tur til Skrussfjellet på vei ned eller opp, men beregn da en del mer tid.

Denne passer også for barn (med voksne) som er lei av å gå til Lifjellet, Bjørndalsfjellet og hvor foreldre ønsker de skal få gå litt lengre og oppleve nye plasser.

Husk at turen går igjennom skog så det kan være en del flått. Husk derfor å sjekke dere etter turen.

Adkomst med egen bil

Kjør og parker ved Alsvik. Skiltet på parkeringsplassen gir god retningsvisning til stiene du skal på, og enklest er det nok å starte turen ved å gå til kanoutleiehuset og følge skiltet med "Tursti" opp inni skogen (opp til venstre inn i ura).

Det er ingen parkeringsavgift på Alsvik.
Annonse