Treningstur opp Stoltzekleiven.

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  0,9 km
  30 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Mar - okt
Stoltzekleiven er bygd opp av steintrapper med ca 800 trappetrinn. Turen starter ikke så langt fra Fløyen og går opp mot Sandviksfjellet. Turen opp til toppen er relativt bratt. Ca 300 meter stigning fra Fjellveien og opp på Sandviksfjellet.

Størstedelen av etappen består av trappetrinn i stein, mens like før toppen er det en ferdigbygget tre-trapp. Toppen, Sandviksfløyen, ligger 383 moh.Et stykke oppe i fjellet får en fin utsikt mot byen og utover fjorden. På toppen får man nydelig utsikt utover Bergen by.

"Stotzen opp"
Idrettslaget Varegg har siden 1979 arrangert Stoltzen Opp, som er et motbakkeløp på 300 bratte høydemeter fra Fjellveien.Rekorden på dette løpet er 8 minutter 13 sekunder. Normal turtid er 20-30 minutter.Retur fra Stoltzekleiven kan være samme vei eller via gode turveier til Munkebotn eller Fløyen.

Retur ned Fløyen:
Går man Fløyen fortsetter man grusveien på toppen og holder mot høyre for å
komme ned Fløyen. Da kan man videre velge å gå ned Fjellveien eller
veien direkte til Skansemyren.

Retur ned Munkebotn
Velger man å gå Munkebotn fortsetter stien innover til Storevatnet og den den grusa turvegen mellom Eidsvåg/Munkebotn i nord og Fløyen i sør.Følg veien nedover, mot venstre langs vannet. Videre går turen på veien ned gjennom skogen i Munkebotsdalen.

Munkebotn
er et fint og mye brukt friluftsområde. Det er også tilrettelagt med telt- og bålplasser og stier ned til båede Munkebotsvatnet og Langevatnet. Det er også satt opp lys langs veien.Fra Munkebotsvatnet går en ned mot Sandviken på en vei som ligger i fine svinger i åpen skog. Videre går en ned til Sandviken sykehus og på Munkebotsveien, før en kommer til Fjellveien, eller går ned Amalie
Skrams vei.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Stoltzekleiven starter fra Fjellveiens aller nordligste del i
Sandviken. Fra sentrum kommer en seg tid ved å gå opp ved Fløybanen og
følge veien nordover, altså til venstre mot Sandviksfjellet. Det er ca 2
km å gå, og stistart er tydelig skiltet.


Fra bussholdeplassen i
Sandviken kan en opp trappene opp Amalie Skrams vei og videre med
snarvei opp til Fjellveien. Noen hundre meter langs veien mot sør er
starte på stien skiltet.
Annonse