Vistavåttån

Legg til huskeliste
Annonse

Vistavåttån:
GPS koordinat: 63°57'45"N, 011°25'33"Ø
Kartbladet: 1722-4 Stiklestad. 207 moh.
Vistavåttån er en gammel vardeplass. Det er bratt oppover til toppen. Det har det de siste åra vokst opp stor skog som hindrer en kjempefin utsikt ut over Sparbu, Inderøy, Steinkjer og langt over på andre siden av fjorden. Det er bord og benker på posten. Fra 2020 bruker Sparbu IL appen Gjesteboka for digital registrering av besøk på trimpostene. Trimkarusell og sykkelkarusell hvert år fra 1. mai til 30. September. Sparbu IL har ansvar for merking, avtale med grunneiere og vedlikehold av stier og installasjoner på trimposten.
Trimposten er mest brukt om sommeren.
Historisk beskrivelse: Lokalt bare (VÅTTÅN) som er trødersk for vete.
Vetene inngikk i et system for å varsle ufred ved at det ble tent bål som ga lys og røyksignal.
Både Gulatingsloven, Magnus Lagabøters landslov og senere konger fram til 1814 ga pålegg om dette.
Vistavåttån har vørt trimpost siden 1970-tallet. Grunneiger Helge Lund la på eget iniativ ut trimbok og sørget for premiering av de ivrigste trimmerne. Senere overtok Sparbu il ansvaret for trimposten.
Tekst; Arnstein Lund og Tor Lånkan.

Adkomst med egen bil

Det er merket sti fra informasjonstavle ved F6958 Lånklia, på grensa mellom Brekka og Lånkan. Det er ikke parkeringsplass der, om du kjører bil kan du parkere ved nedlagt fotballbane på Kringla der sti til Husmannshalla starter. Det er også bra parkering ved vasstårnet på Libakken, derfra kan du kombinere turen med besøk på Sørenghaugen Det er ca. 3 km å gå eller sykle fra Mære, du kan ta av ved vasstårnet og ta sti til Haugan og veg til Lånkan.
Annonse