Legg til huskeliste
Annonse
  • Enkel fottur
  • 6,8 km
  • 1 t, 20 min
  • Rundtur
  • 172 høydemeter totalt
  • Sesong: Hele året

Vandring gjennom historisk landskap
Sunde ligger nord for Hafrsfjord og var et arnested under slaget ved Hafrsfjord i 872. Mange kulturminner, bautasteiner og gravsteder tyder på tidlig bosetting.

Start gjerne turen langs historiske Hafrsfjord med naust, kulturminner og bautasteiner. Med en vikings mot tar du fatt på stigningen opp gjennom boligfeltet til du når Mimmarudlå, hvor Mimma «midmorgen» betyr når sola står over denne rullesteinshaugen, var det tid for frokost. Turen går videre på grusvei til du ser Stokkavatnet for enden av veien. Prøv fiskelykken, et bad eller en matbit på Speidermarka før du legger i vei til neste vatn
gjennom høyreist skog. I det du krysser Krossbergveien får du et glimt av et to meter høyt kors som ble reist for ca. 1000 år siden. Hålandsvatnet møter deg med fugleliv og vakkert kulturlandskap.
Turveien fører deg opp mot Ekrehøgda. Trekk pusten, kast et tilbakeblikk over skuldra og nyt utsikten over et historisk landskap. Lett går du videre mellom hus og gater. Ta gjerne en liten avstikker
til Aubeberget og helleristningene, før du følger forfedrenes fotspor tilbake langs Hafrsfjord.

Turen er en av 52 hverdagsturer i Stavanger - et samarbeid mellom park og vei i Stavanger kommune og Stavanger Turistforening.

Løype: Grusvei/turvei. Lengde 6,6 km.

Bademuligheter: Hålandsvatnet, Stokkavatnet og Hafrsfjord.

Kart: Stavanger og Nord-Jæren turkar 1: 25 000.

Adkomst med egen bil

Med buss eller egen bil. Parkeringsplassen i nærheten av Pallesentomta, nederst i Malthaugbrautene 9.

Adkomst med kollektivtransport

Buss
Annonse