Topptur til Korpeberget fra Nordkisa

Publisert av privatperson
Legg til huskeliste
Annonse
  • Enkel fottur
  • 2,7 km
  • 1 t
  • Turen går én vei, fra A-B
  • 109 høydemeter totalt
  • Sesong: Apr - des

Korpeberget er en fjellknaus som ligger på Kopperudåsen, nord for Nordkisa i Ullensaker. Med sine 282 moh et av de fineste og luftigste utsiktspunktene i Ullensaker. Herfra kan man blant annet se Rælingsåsen, Tryvann, Romeriksåsen, Jessheim og Fjellsjøkampen. Toppen er tilrettelagt med Gapahuk, benker og bålplass.

En enkel måte å komme seg til Korpeberget er å parkere på Nordkisa stadion. Herfra kan man følge Lysløypa oppover til Stensbymyra. Her er det skiltet til venstre. Etter ca. 800 meter kommer man til en grusvei. Her følger man til høyre og går opp bakken Korpekleiva. På toppen av bakken er det skiltet venstre og man går de siste 100 meterne på sti ut til Gapahuken. Det er viktig å huske på at Gapahuken ligger på kanten av et stup, så pass på barn og dyr.

Korpeberget ligger sentralt i Nordkisa turområde. Man kan også parkere ved Skiskytterstadion eller ved innkjøringen ved Dalumsvegen på nordsiden av Kopperudåsen. Stien fra Nordkisa kan også kombineres med en rekke rundealternativer som gjør turen mer interessant. Fra Nordkisa kan man gå Stensbyrunden som en alternativ opp til krysset ved Stensbymyra som blant annet inneholder fin utsikt over Nordkisa fra Nordkisahøgda og den fine bålplassen Stupet. Litt opp i Lysløypa kan man kombinere turen til Korpeberget med å gå Søndre Kopperudås-runden. Her kan svinge innom Einerfjellet og den store gravhaugen Rundhaugen. I tillegg får man en fin alternativ sti frem til selve Korpeberget. Fra Korpeberget kan man gå Kopperudfjell-runden nordover og få med seg både den nest høyeste og høyeste toppen i Ullensaker (Kopperudtoppen) i tillegg til det idylliske skogstjernet Langtjern.

Adkomst med egen bil

Nordkisa stadion rett inntil Nordkisa skole har en kjempestorparkeringsplass kalt "Plassen" blant de lokale på Nordkisa.

Adkomst med kollektivtransport

Fra Jessheim og Gardermoen går det buss til og fra Nordkisa skole flere ganger i timen.
Annonse