Topptur til Kautulus i Gjerdalen

Publisert av privatperson
 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  2,9 km
  2 timer
  En vei
 • Sesong
  Jul - okt
Gjerdalen er vakker, og god oversikt over denne har du når du står på Kautulus. Dette er en tur som egner seg for barn, da den er ganske lettgått, og en god del av turen er på fjellgrunn.
Kjør anleggsveien som starter ved Kobbvatnet, og opp Gjerdalen i Indre Hamarøy. Når du begynner å nærme deg tregrensa, som ligger et stykke nedenfor Reinoksvatnet og demninga, kommer du til ei lita bru. Herfra får du den første skikkelige syn mot Gaskatjåhkka, høyeste fjell i Hamarøy. Du parkerer like nedenfor brua på en liten utkjøring. Så begir deg noenlunde rett vestover mot skaret mellom Kautulus og den lille toppen som ligger nordøstenfor og noe nærmere deg. Holder du noe til venstre og det er tørt, kan du gå opp noen svaberg. Oppe i skaret ligger noen idylliske små tjønner. Herfra er det bare å ta peiling på den toppen du ser i vest. Det er ikke selve toppen du ser, den er nok like bortenfor. Det er lett å gå, men hold ikke for langt ut mot kanten mot selve Gjerdalen for da får du problemer når du nærmer deg toppen. Da det er noen benker som kan være leie å forsere. På toppen har du en fin utsikt nedover Gjerdalen, mot Gaskatjåhkka, og innover mot Reinoksvatnet. Er du i rette tid, så kan du finne molter på turen

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Kjør anleggsvei opp Gjerdalen fra Kobbvassgrenda i Sørfold. Bommen på anleggsvei er åpen fra 15.juli til 15.okt.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.