Fotvatnet rundtur i Kopervik/Bygnes

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  4,3 km
  1 time, 20 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

Fra parkeringsplassen går man over Sundsvegen og nordover ca 100 meter der man kan ta til venstre og få runden mot pumpehuset og gå vestsiden først eller til høyre og gå østsiden først.

Turen går opp og ned koller på sti som går over myr der det noe plasser er lagt ut planker. Stien har mange røtter og steiner som er glatte når det har regnet samt at man må forserer noen steinurer langs vannkanten på vestsiden. Så turen passer ikke for barnevogn eller rullestol.

Starter man turen med å gå østsiden først kommer man til bruen mellom Store og Midtre Fotvatnet etter ca 1.2 km. Velger man å ikke gå over bruen får man en lengre tur ved å gå rundt på østsiden av Midtre Fotvatnet (eller noen kaller det lille Fotvatnet). På nordsiden av Midtre Fotvatn følger man grusveien mot nordsiden av av Fotvatnet og tar sørover videre på smal grusvei. Når man går inne i skogen igjen er det sti. Stien går videre i skog og langs vann kanten før man kommer til Pumpehuset og følger asfaltert vei tilbake til bilen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Parkering ved Barnehagen ved Sundsvegen som er 500 meter veste for Fylkesvei 47
Annonse

Publisert av