Ypsilon -Thorleif Haugs vei -Hamborgstrømskogen

Publisert av: DNT Drammen og Omegn
Annonse

Om turen

Via denne ruta skal alle kunne komme seg fra elva og midt i byen til starten av marka, hele året.
Gangbrua Ypsilonbrua, som har vunnet flere designpriser, knytter Papirbredden (med bibliotek, høgskolen og bokhandel) og Elvepromenaden på Strømsø og Bragernes sammen. Dette er et godt utgangs punkt for turer til Bragernesåsen, og med starten gjennom parken får man turfølelsen med det samme. Man kan komme til Ypsilon langs Elvepromenaden på begge sider av elva fra Gulskogen og Muusøya, Tollboden og Brakerøya. Runden rundt Elvepromenaden brukes blant annet til Elveløpet som arrangeres i starten av Elvefestivalen i august hvert år.
Hamborgstrømskogen er mye brukt til både tur og trening. Fra Thorleif Haugs vei ved Thorleif Haug-statuen bak sykehuset kan turen gå videre opp til Hamborgstrømpavliongen, Neperudjordet, Sturlahuset, Stiboltkrysset, Landfalltjern, Tverken og Spiralen. Ruta som er tegnet inn på kartet her fra Ypsilon til Thorleif Haugs vei er kanskje den korteste og fineste veien fra midt i Drammen sentrum til Drammensmarka, og viser at Drammen kanskje er den byen av en viss størrelse i Norge som er nærmest knyttet til tur og friluftsområder.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Man kan gå langs Elvepromenaden fra Brakerøya, Øvre Sund, Gyldenløve brygge og over Ypsilon brua fra Papirbredden. Ellers alle transportmuligheter i byen, bl.a. buss 04,15 og 16 som går forbi Konggata fra sykehuset til Bergstien og Thorleif Haugs vei.
Foran biblioteket er det sykkelparkering for bysykler.
Annonse