Rundtur på toppen av Tromsøya

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  6,0 km
  1 time, 30 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året
Denne rundturen på Tromsøya går litt utenfor lysløypa- og viser deg nye stier som er fine å gå på.

Starten er ved Langnesbakken, vis-a-vis Bymyra- der er det greit å parkere. Følg turveien nordover som går langs Prestvannet. Når du har kommet forbi Prestvannet skole, krysser denne bilvei, først Prestvannveien deretter Biskop Bergravsgt. Når du er har krysset siste vei, fortsett på lysløypa. Ta første sti til høyre, etter ca 50 meter. Når denne stien deler seg, ta til venstre. Da kommer du til et fint lite hemmelig tjern inne i den tette skogen, før du kommer frem til lekeområdet Charlottenlund. Bare fortsett på stien rett frem, til høyre for lekeapparat. Denne går blant annet forbi bålplass og benker på Charlottenlund. I bunnen av bakken i Charlottenlund tar du til høyre, inn på det som er en del av skibakken om vinteren. Da treffer du på en sti som er oppkjørt skiløype om vinteren. Skitraseen krysser restene av et stort steingjerde, et minne fra den tida det var jordbruk flere steder i nærheten av byen. Følg denne stien i ca 150 meter (forbi kurbadet og opp en bakke). Når bakken flater ut er det en mindre sti som går til høyre. Følg denne. Da kommer du øverst i Doktordalen og får nydelig utsikt over byen. Du går blant annet forbi en gammel hytte som ikke lengre er i bruk. Til slutt vil du komme tilbake på vinter-lysløypa. Deretter følger du denne til Tromsøhallen. Ikke gå forbi Tromsøhallen, men gå foran denne, mot vest. Kryss lysløypa to ganger. Når du har krysset lysløypa for 2. gang, følger du en ganske bred sti som svinger sørover. Følg denne til du tar første sti til venstre, ca 150 m. Ta deretter første sti til venstre igjen, etter ca 250 m. Når du kommer opp på en liten bakketopp svinger du til venstre igjen, og du er tilbake i lysløypa. Følg denne sørover ca 50 meter, deretter tar du en sti til høyre. Denne følger du helt til du er tilbake igjen i lysløypa, rett før Charlottenlund. Da kan du velge om du vil følge lysløypa samme vei tilbake som du kom, eller om du vil gå bak Kongberg Satelites, forbi samisk barnehage og gå på vestsiden av Prestvannet tilbake til bilen. En fin rundtur!

Deler av denne løypa er også tråkket opp vinterstid. Flere steder vil du finne fine benker å hvile deg på mens du nyter turen og dagen!

I doktordalen var det en stor hoppbakken i gamle dager, se bilder på link fra Perspektivets Museums samling.

Turbeskrivelsen er laget i samarbeid med Tromsømarkaprosjektet, et prosjekt i regi av Tromsø Kommune for å øke bruk av Tromsø som friluftsområde.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Om du har egen bil, kan du parkere ved Dyrebeskyttelsens lokaler ved Langnesbakken. Det er også gangavstand fra sentrum. Du kan også ta buss 26 eller 40 fra sentrum, og gå av på stoppet som heter Prestvannet.
Annonse