Runde om Vellumstad og Gjetholmsjøen

Legg til huskeliste
Annonse

Denne turen går over til Stange og forbi en gammel boplass før den svinger ned til Gjetholmsjøen og tilbake inn i Løten igjen. Akkurat over grensa finnes en flott rasteplass.

Dette turforslaget er umerket. Stien er av varierende tydelighet, og noen kortere partier kan være litt bløte. Fra parkeringen følger du stien sørover i retning Vellumstad og tar til høyre i stikrysset etter 100 meter. Etter 150 meter må du krysse en bekk, men fortvil ikke; her har turistforeningen bygget bru. Etter ytterligere 200 meter krysses kommunegrensa mellom Løten og Stange. Stien svinger seg nå videre, og du passerer et stup/skrent som kan være fristende å klatre litt i. 800 meter fra parkeringen kommer du til vollen på Vellumstad. Gå til bilvegen helt sør på vollen, før du svinger til høyre (vestover) mot Gjetholmsjøen. Etter 150 meter på stien tar du til høyre, så er det strake vegen 800 meter ned til sjøen til du kommer til en stor sti som følges 100 meter nordover, så til venstre og deretter til høyre ved den gamle utedoen. Følg så stien nordover langs med sjøen, de første 100 meter oppe på en høyde til du kommer til ei hytte. Ta her stien på østsiden av hytta og etter 150 meter krysses igjen kommunegrensa mellom Løten og Stange. Nå ser du øyeblikkelig et bergskjær ved vannet. Flott plass for å slappe av og nyte medbragt niste før du følger stien videre 700 meter til vegen. De siste hundre meterne tilbakelegges på vegen tilbake til parkeringen.

Adkomst med egen bil

Kjør Rokosjøvegen fra Løten sentrum til Rokosjøen Camping og sving til høyre etter campingplassen. Følg Vestre Skogbygdveg i ca. 8 km til du krysser over ferist og asfalten slutten. Ta til venstre inn på Damvegen, og etter ca. 200 meter svinger du til venstre (sørover) og følger vegen ca. 2 km til parkeringsplass på høyre side.

Annonse