Baståskoia

Publisert av: Hamar og Hedemarken Turistforening
Annonse

Om turen

Dette er post 6 i "10 turposter i Løten" i 2020.

Dette gjelder for sesongen 2020: HOLD AVSTAND – både på turene og på postene. Rast gjerne mellom postene. Hold deg oppdatert på helsemyndighetenes råd enten du er frisk, syk eller i karantene.Denne sesongen har vi ikke stifteklemmer (av smittehensyn), så ta med egen blyant/penn og noter koden, eller bruk digital løsning DNT SjekkUT.

Gå Grønsvevegen sørover til du kommer til et falleferdig og igjenspikra hus på venstre hånd. Her skal du østover inn i skogen. Det vil være merket. Følg litt utydelig sti gjennom noe kratt før du kommer til fin sti. Følg denne til stikryss. Ta til venstre og følg denne til du skimter Baståskoia på høyre hånd. Du kommer ut på en åpen setervoll med gamle bygninger, og her finner du posten. Gå sørover over vollen og ut på stien. Følg denne til vegen. Ta til høyre og inn igjen på ny sti nesten med en gang. Følg stien nordover til du treffer på stien du fulgte på veg til posten. Følg denne ut på Grønsvevegen og gå vegen tilbake til bilen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

For å komme hit kjører du Rokosjøvegen mot Rokosjøen til du kommer til Veakrysset. Der svinger du av mot Vollmo og kjører til Vollmokrysset. Ta til høyre og til venstre igjen etter 300 meter. Fra krysset er det ca. 600 meter til en liten parkeringsplass der hvor høyspentledningen krysser Grønsvevegen.
Annonse

Publisert av

Hamar og Hedemarken Turistforening