Lett utsiktstur til Toftefjell på Hurumlandet

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  1,0 km
  1 time
  Turen går tur/retur samme vei
 • Sesong
  Apr - okt

Toftefjell er et av de fineste utsiktspunktene på Hurumlandet. Langs svaberget på toppen har du mil på mil med fri sikt utover Oslofjorden. Tvers over fjorden strekker Jeløya seg utover og skygger nesten for Son, godt synlig på fastlandet. Tofteholmen og Ramvikholmen stikker så vidt opp over overflaten og i bakgrunnen ligger kysten sørover langs Horten mot Åsgårdstrand. Utsikten fra Toftefjell er teoretisk på rundt 45 kilometer, som betyr at du med kikkert på en klar dag i alle fall skal kunne se øygruppa Bolærne rett utenfor Tønsberg.

Det er en kort tur opp til utsiktspunktet fra startstedet, for det meste i moderat stigning, med enkelte bratte kneiker. Turen starter rett på andre siden av krysset mellom Skoledalen og Klokkeveien. Her går en kort asfaltvei som fortsetter inn i skogen som en tydelig men umerket sti. Den starter i lett stigning før det blir litt brattere. Etter en bratt kneik får du litt utsikt på høyre side, men hold til venstre og fortsett videre på stien over svabergene. Etter et kort stykke kommer du til en klopp, hvor du holder mot høyre. Det er et kort, bratt parti mot slutten før utsikten åpner seg på høyre side og du kan følge svabergene nordover gjennom åpen, flott furuskog mot det beste utsiktspunktet. Det er er rundt 750 meter til utsiktspunktet fra starten av stien.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Parkering ved Tofte ungdomsskole, men kun mellom Kl. 15 til Kl. 05 på hverdager. Helger parkering hele døgnet. Fra parkeringen tar du til venstre og følger Skoledalen i rundt 400 meter til starten av stien.

Adkomst med kollektivtransport

Nærmeste bussholdeplass er Skogveien. Fra bussholdeplassen går du inn veien Skoledalen, og følger denne i rundt 600 meter til starten av stien.
Annonse

Publisert av