Brannhytta på Natrudstilen

Publisert av: Hamar og Hedemarken Turistforening
Annonse

Om turen

Har du ennå ikke smakt kanelsnurren i brannvakthytta på Natrudstilen? Da er det på tide! Mens det før ble speidet etter brann fra denne hytta, dufter det nå fersk gjærbakst.

Merk at kafeen i serveringshytta kun er åpen i sesong, så sjekk åpningstidene på Facebook før du bruker kanelsnurr som gulrot for å få barn opp til toppen. Dette er en fin og barnevennlig tur, selv om det skal forseres noen høydemeter. Det er flere mulige utgangspunkt når du skal til brannvakthytta, men denne turen er beskrevet fra parkeringen ved Rømåsmyra. Du går rundt 400 meter mot sør langs hovedvegen i hyttefeltet, tar av stikkveg til venstre og følger denne til snuplass. Herfra er det merket sti i fjellterreng. Det er rundt 1 kilometer med jevn stigning til brannhytta på toppen av alpinbakken.
Brannhytta ligger på 950 moh., og utsikten er like flott som den tida da det satt brannvakt i hytta. Hytta er modernisert og i bruk som kafé. Etter en flott gå- eller sykkeltur opp kan du nyte både utsikt og fersk bakst. Brannhytta er et svært populært turmål både sommer og vinter. Den gamle brannvakthytta hadde telefonforbindelse med Brumundkampen i Vang allmenning og Knukberget sør i Stange, som er beskrevet i egne turforslag. Hvis det ble oppdaget røyk, kunne brannvaktene ved hjelp av krysspeiling anslå med stor sikkerhet hvor røyken kom fra og få gitt beskjed til rett brannmannskap.
Brannvakthyttene ble nedlagt på 1970-tallet, da flyovervåkning tok over.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Ta av E6 ved Moelv, kryss nr. 76, og følg skilting mot Sjusjøen. Ta av til høyre fra Sjusjøvegen mot Rømåsen. Kjør 2 kilometer til parkering ved Rømåsmyra.
Annonse

Publisert av

Hamar og Hedemarken Turistforening